مقدمه:
بازارداری شبکه ای ( Network marketing ) یکی از روش های بازار یابی فروش مستقیم است که معمولا با بازارداری چند سطحی ( Multi Level marketing ) یا MLM شناخته می شود و کانال فروش خود را بر شبکه های انسانی و اجتماعی استوار می کند.

مفهوم نت ورک مارکتینگ ساده است. این مفهوم دو بخش اساسی دارد: 
۱- فروش کالا و خدمات به مشتریان به کمک نمایندگان مستقل یا توزیع کنندگان “distributor” ، که نام دیگر آن فروش مستقیم است ( Direct selling ). طبیعی است که در این شیوه از توزیع، شرکت نت ورکر بسیاری از هزینه هایی را که در تجارت سنتی دیده می شود ندارد از جمله:
_ تبلیغات محیطی
_ مکان تجاری
_ منابع انسانی حرفه ای
_ سرمایه انبوه

۲- نمایندگان بازاردار شرکت به تشکیل تیم نمایندگان فروش و زیر مجموعه ها می پردازند. در صورت فعالیت زیرمجموعه ها در بستر یک “پلان برگردان پورسانت” ( percentage ) درآمدی به صورت ماهانه از طریق مجموعه و شبکه سازی انجام داده شده به دست می آید.
ممکن است در برخی از سطوح مجموعه طبق پلان ( plan ) پورسانت بیشتری نسبت به دیگر سطوح دریافت شود.
با تعریف گفته شده‌:

 نت ورک مارکتینگ یک روش توزیع محصولات “goods” و ارائه خدمات “services” به « مشتری نهایی » ( final user ) و آمیزه ای از دو امکان حق نمایندگی، درآمد تصاعدی، سرمایه اولیه اندک و ریسک ( Risk ) بسیار ناچیز است.

نکته بسیار مهم!!!
در بخش های مختلف این وب سایت، هر جا به بیان ” Network marketing ” نیاز شده، برای آن عبارت نت ورک مارکتینگ ( و نه بازاریابی شبکه ای ) به کار رفته است. هرجا که نیاز به کاربرد “Marketing” به تنهایی بوده از کلمه بازارداری یا بازارسازی استفاده شده است. هدف از این اقدام، نشان دادن عدم سنخیت نت ورک مارکتینگ با « بازاریابی » به معنای متعارف آن است.

“انجمن مدیریت منابع انسانی” یا ( SHRM ( society for human resource  management : در تعریف نت ورک مارکتینگ، مهمترین ویژگی های یک شغل مناسب را این گونه می شمارد:

_ ایجاد درآمد متناسب با تلاش
_ نیاز نداشتن به سرمایه انبوه اولیه
_ داشتن ریسک پایین
_ نیاز نداشتن به تخصص، تجربه و حرفه ای بودن
_ امنیت شغلی ( Occupational Safety )

_ کسب دانش 

_ پرستیژ مناسب
_ کسب مهارت های فردی و خود سازی
_ داشتن زمان آزاد برای انجام امور شخصی
_ محدود نبودن به زمان و مکان خاص ( فرد تعدادی کالا از شرکت نت ورکر می خرد و در هر مکانی و به هر فردی در جهان می فروشد و سود آن را دریافت می کند.
_ بودن در کنار دوستان و آشنایان در محیط کار
_ امر و نهی نشدن از طرف سرپرست  کارگاه یا کارفرما
_ حمایت از طرف همکاران
_ کمک به دیگر همنوعان

تاریخچه نت ورک مارکتینگ در جهان:

شایسته است که یک راست به سراغ Am way برویم!!
اولین کمپانی که بطور رسمی فعالیت بازارداری شبکه ای را شروع کرد، کمپانی ویتامین کالیفورنیا (california vitamins) بود که نام خود را در سال ۱۹۳۹ به نوترالایت (Nutralite) تغییر داد. این شرکت، امروزه محصولات خود را از طریق کمپانی ام وی ” Am way ” به فروش می رساند.
جالب است بدانیم که در هشتاد سال پیش، مدیران شرکت ویتامین کالیفورنیا دریافتند که تمام نمایندگان جدید فروش آنها، دوستان نزدیک و یا اعضای خانواده نیروهای فعلی آنها هستند!

دلیل اول این پدیده آن بود که آنها محصول را به قیمت عمده می خواستند. دلیل دوم اینکه، ایجاد تیم فروش متشکل از تعداد زیادی از افراد که محصول کمی می فروشند آسان تر از یافتن چند سوپر استار است که بتوانند مقدار زیادی محصول را به فروش برسانند.
بنابراین آنها این دو ایده را با هم ترکیب، و ساختار « فروش مبتنی بر پاداش » را طراحی کردند. در این ساختار، نیروهای فروش تشویق می شدند که از بین مشتریان راضی خودشان، نمایندگان فروش جدیدی را به شرکت معرفی کنند. بسیاری از نمایندگان جدید، دوست یا فامیل فروشندگان قبلی بودند و آنها نیز به نوبه خود حق داشتند که محصولات و این فرم نمایندگی را به دیگران معرفی کنند. بدین ترتیب شبکه فروش به شکل تصاعدی رشد می کرد و شرکت در ازای فروش محصولات خود توسط شبکه فروش به آنها پاداش می داد. به این صورت بازارداری شبکه ای متولد شد. شرکت ویتامین کالیفورنیا بعدا نام خود را به ( Nutralite Food Supplement Corporations ) تغییر داد.
در سال ۱۹۵۹ دو تن از نمایندگان فروش شرکت نوترالایت بنام های Rich Devos و Jayvan Andel شرکت Am way را با عنوان “روش آمریکایی برای فروش محصولات” تأسیس کردند.
(American Way Of Marketing Products)
این شرکت (Am way) آمریکایی از تکنیک های بازارسازی شبکه ای استفاده می کند و مبادرت به فروش انواع محصولات سلامتی، زیبایی و لوازم بهداشتی در منزل می نماید. سپس محصولات شرکت به جواهرات، لوازم الکترونیکی، مکمل های غذایی، تصفیه آب، تهویه هوا، لوازم آرایشی و بیمه گسترش داده شد.
در سال ۱۹۷۴ پلان شرکت به عنوان فعالیت هرمی ( Pyramidal ) شناخته شد! و از ادامه فعالیت آن در آمریکا جلوگیری شد. Am way به منظور رفع اتهام از خود، به مدت چهار سال، میلیون ها دلار برای هزینه های قانونی پرداخت کرد. در نهایت در سال ۱۹۷۹ میلادی FTC “کمیسیون تجارت فدرال آمریکا” (Federal Trading Commission) رأی داد که Am way یک شرکت هرمی Pyramid نیست و منافع آن از فروش محصولات حاصل می شود و نه صرفا از عضوگیری و پرداخت پورسانت.
درنتیجه FTC از آن پس، نت ورک مارکتینگ را به عنوان یک سیستم قانونی توزیع و موثر معرفی کرد.
ام وی در سال ۲۰۰۶ با رتبه ای بالا در بین بزرگترین شرکت های خرده فروشی «Retailing» دنیا دسته بندی شد و در سال ۲۰۱۲ با رتبه ۲۵ در بین بزرگ ترین شرکت های خصوصی در آمریکا درخشید.
در حال حاضر Am way در بیش از ۵۰ کشور دنیا نمایندگی و در بیش از ۸۰ کشور دنیا مشتری های خود را دارد. از همان سال ها، با قانونی شدن نت ورک مارکتینگ و در کنار آن پیدایش بستر اینترنت، نت ورک مارکتینگ وارد فاز جدیدی شد و به سرعت در میان شرکت های مختلف دنیا رواج پیدا کرد.
هم اکنون هزاران شرکت در جهان، فعالیت خود را در زمینه نت ورک مارکتینگ آغاز کرده اند و بنا به آمار، بیش از دو درصد مردم جهان، این تجارت را شغل اصلی خود قرار داده اند.


تاریخچه نت ورک مارکتینگ در ایران:

مانند بیشتر نابسامانی های فعلی، شرح واقعه موجود در ایران حکایت از این دارد که نت ورک مارکتینگ در ابتدای ورود و معرفی، به شکل صحیح آن وارد کشور نشده است. معرفی کننده ها در ابتدا، ادعای فعالیت بر اساس نت ورک مارکتینگ واقعی و صحیح داشته اند، اما در ادامه به فعالیت هرمی یا pyramidal پرداخته اند. بدین معنی که آنها محصول خاصی را بازارسازی نکرده ( اولین ویژگی مهم یک شرکت نت ورک مارکتینگ واقعی ) و صرفا پلان های درآمد زایی را تبلیغ می کردند ولی محصول واقعی ارائه نکردند.
در سال 1379 شمسی ( 2000 میلادی ) فعالیت شرکت gold qoast در ایران آغاز شد. به دنبال شروع فعالیت اعضای این شرکت در کشور، شرکت های دیگری با نام های مختلف پا به میدان نهادند، اما نقطه مشترک آنها فعالیت هرمی بود و محصول نقش چندانی در فعالیت آنها بازی نمی کرد. تنها نتیجه این فعالیت ها بر باد رفتن پول عده ای از مردم بود.
از سال 1383 و با افزایش شکایت های مردمی، مبنی بر متضرر شدن توسط شرکت های مذکور، دولت وقت پس از غیبت طولانی، شروع به انجام تبلیغات منفی و نشان دادن ماهیت واقعی این شرکت ها نمود و برخورد های قانونی با برخی از شرکت های هرمی از جمله گلد کوئست انجام گرفت، اما فعالیت این گونه شرکت ها به صورت محدودتر و مخفی تر ادامه یافت و تا کنون نیز ادامه دارد.
در سال 1386 شرکت های دیگری با نام های مختلف پا به میدان گذاشتند که عملا فعالیت شان بازی با پول مردم بود (money game) و بستر اینترنت در کشور به آنها کمک شایانی کرد. با هر برخورد دولت، این شرکت ها تغییر نام می دادند و با نام دیگری فعالیت خود را شروع می کردند.
پس از آن دولت در سال های بعد دریافت که تنها راه مبارزه با شرکت های هرمی، ایجاد یک بستر سالم، قانونی و شرعی برای فعالیت های شرکت های نت ورک مارکتینگ واقعی و محصول محور است. در اساس نامه تدوین شده، تمام ایرادهای اقتصادی، قانونی و شرعی برطرف گردید تا نت ورک مارکتینگ بتواند به شکل سالم رشد کند.
بر همین اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت های نت ورک مارکتینگ را ملزم به اخذ مجوز نمود. بنابر این در حال حاضر شرکت های نت ورکی فعال در کشور باید الزاما دارای مجوز های قانونی معتبر از وزارت مذکور و پروانه با تاریخ انقضای مناسب باشند.

واژه شناسی در نت ورک مارکتینگ:

واضح است که برای درک مطالب، ایجاد شفافیت و داشتن اطلاعات صحیح از علم نت ورک مارکتینگ، دانستن مفاهیم و واژه های کاربردی در آن ضروری می نماید.
– بازارداری شبکه ای (Network Marketing)
– توزیع کننده ( distributor )
– مالک کسب و کار مستقل یا رهبر سازمان (IBO) (Independent Business Owner):

یعنی کسی که وابسته به شرکت تولیدکننده یا خدمت دهنده نیست و از شرکت حقوق نمی گیرد.
– مرکز درآمد یا دفتر کار (در سازمان )، دفترکار (BC) یا بیزینس اکانت (Business Center):

در طرح پاداش و پورسانت شرکت ( پلان درآمدی )، هر عضو یا نماینده به واسطه این “دفتر کار”، شناخته می شود. نماینده، کمیسیون یا پورسانت های حاصل از فروش خود و سازمانش را ( در بستر پلان درآمدی شرکت ) به وسیله دفتر کار خود دریافت می کند.

با عضویت در یک شرکت نت ورک مارکتینگ، به هر نماینده یک مرکز درآمد یا “دفتر کار مجازی” در وب سایت شرکت داده می شود و در پلان درآمدی، نماینده مستقل را با آن می شناسند. نماینده می تواند کمیسیون و درآمد حاصل از فروش خود و سازمانش را به وسیله این اکانت مجازی دریافت کند.
سازمان: منظور از سازمان، تمام افرادی هستند که به عنوان (IR) یا همکار و توزیع کننده یا (Dist) زیر نظر شاخه IBO به فعالیت مشغول هستند.
– بالاسری، اپ لاین یا پیش قدم (Up line): در صنعت نت ورک مارکتینگ چند سطحی، بالا سری یک فرد، به تمام کسانی گفته می شود که در پلان پاداش شرکت، مستقیما بالاتر از آن فرد هستند. وظیفه اصلی اپ لاین ها انتقال آموزش های لازم به آن فرد، نماینده های مستقل فروش و سازمان او است. به عبارت دیگر اپ لاین فردی است که فرد دیگر را به عضویت در می آورد، و یا هر کسی که در همان خط، از سمت بالا به او متصل است.
– زیر مجموعه یا دایرکت ( Down Line ): به تمام کسانی گفته می شود که در هر سازمان، زیر دست نماینده مستقل فروش به فعالیت مشغولند، به این تجارت می پیوندند و نماینده به نوبه خود مشغول آموزش و حمایت از آنهاست.
پلان، طرح برگردان پورسانت یا طرح درآمد زایی ( Plan ): برای برخورداری از پورسانت و پاداش هایی که هر نماینده فروش، از فروش محصولات در سازمان خود دریافت می کند، شرکت اصلی، یک طرح درآمد زایی ایجاد می کند. این پلان، ثابت است و طی آن، کمیسیون های معینی به رهبر سازمان ( سر تیم ) و به هر یک از افراد موثر در فروش محصول پرداخت می گردد.
سطح ( Level ): به جایگاه هر فرد یا نماینده فروش در سازمان بالا سری اش گفته می شود. معمولا در هر شرکت نت ورک مارکتینگ، این سطوح به اسامی مختلفی نام گذاری شده اند. برای حفظ نظم بیشتر، هر فرد با افراد سطح اول زیر مجموعه خودش، مستقیما ارتباط کاری برقرار می کند و تا پائین ترین سطح سازمان، این ارتباط در درجه اول به همین صورت برقرار می شود. این بدین منظور است که روابط سازمانی در نت ورک مارکتینگ منظم باشد تا تمام فشار کار بر روی رهبر سازمان وارد نشود.

عرض (Width) و عمق (Depth):

این دو واژه، تفاوت پلان های مختلف درآمد زایی را به خوبی نشان می دهند.
عرض: به حداکثر تعداد افرادی گفته می شود که فرد می تواند در اولین سطح خود داشته باشد. به افراد سطح اول، Front Line، ورودی ها و اعضای مستقیم نماینده هم گفته می شود.
عمق: به حداکثر تعداد سطوحی گفته می شود که فرد با تلاش های خود و افراد زیر مجموعه اش ایجاد می کند و بابت آن می تواند پورسانت دریافت کند.

زیر مجموعه یا “سازمان فروش” :

– در طرح های درآمدی ماتریکس( Matrix ) دارای عرض و عمق محدود است.

– در طرح های درآمدی Uni-Level و Break way عرض نامحدود و عمق محدود است.

– در طرح های درآمدی باینری یا جفتی ( Binary ) عرض همیشه معادل ۲ ( محدود )و عمق نامحدود است.
شاخه یا لگ یا دست ( Leg ):
به شخصی که نماینده فروش در سطح اول خود، به طرح درآمدی معرفی می کند شاخه یا لگ گفته می شود. سطح اولی نیزبه نوبه خود قادر به تشکیل یک شاخه یا لگ جدید است.

سی سی ( Case Credit ):

در نت ورک مارکتینگ، مانند هر صنعت دیگر، هدف ارائه کالای با کیفیت یا خدمات خوب است. شرکت های معتبر نت ورکر برای پرداخت صحیح و اصولی پاداش و پورسانت ها به اعضای خود، از سیستم ارزش گذاری امتیازی (Case Credit) بهره می گیرند. یعنی به هر محصول با توجه به قیمت آن، ارزش امتیازی خاصی ( در قالب یک عدد )اختصاص می یابد. بدیهی است، هرچه کالا گران تر باشد امتیاز آن نیز بیشتر است. بنابر این ارزش گذاری CC باعث تشویق اعضا برای فروش محصولات مختلف می شود. از طرفی مزیت مهم برای شرکت این است که هرگاه شرکت قصد فروش محصولات خاصی را داشته باشد، با اختصاص (موقتی یا دائم) امتیاز CC بالا به آن کالا، اعضای خود را به فروش آن محصول ترغیب می کند.
واضح است که میزان پورسانت هر فرد بستگی به مجموع امتیاز کالاهای فروش رفته توسط او و اعضای سازمانش دارد. یعنی هرچه پایه های سازمان هر فرد ( لاین اول) قوی تر و حرفه ای تر باشد میزان پورسانت نیز بیشتر خواهد بود.

رتبه (Rank) :

به سطح یا مقامی در پلان درآمدی شرکت نت ورکی گفته می شود که دارای جایزه یا پاداش بیشتری است. معمولا هر فرد یا نماینده فروش، در ابتدای ورود به شرکت نت ورکی، با نام های مختلفی – که حکایت از رشد و دستیابی به حجم خاصی از فروش دارد – خطاب قرار می گیرد. انتخاب این نام ها و عناوین در هر شرکت، سلیقه ای است. بر اساس رشد فروش و نیز حجم خاصی از فروش ( طبق پلان ) آن شرکت به فرد اجازه ارتقای درجه یا Rank می دهد.
همچنانکه بیان شد شرکت ها برای نشان دادن درجه و رتبه های مختلف خود، نام های متفاوتی به کار می برند. مثلا در شرکت Forever آمریکا این رتبه ها به قرار زیر است:
منیجر < اسیستانت منیجر < سوپر وایزور < اسیستانت سوپر وایزور < ورودی جدید

 Stair step plan :
به طرح یا پلان های پاداشی گفته می شود که در آنها امکان پیشرفت و ارتقای سطح وجود دارد.

این ارتقای سطح، ابزار مشوقی است برای معرفی اعضای با تجربه تر، تا درآمد بیشتری دریافت شود. اعطای جوایز ویژه در جهت رسیدن به سطح بالاتر نیز ممکن است توسط شرکت نت ورکی انجام شود.
پلان های یک سطحی (Uni-level plan):
این پلان ها ساختاری ساده دارند. تعداد افراد در سطح اول نامحدود، ولی تعداد سطح ( مسیر عمقی یا عمودی ) که بابت آن پورسانت دریافت می شود محدود است. این بزرگترین عیب این نوع پلان است، چون تلاش های رهبر سازمان از سطح اول به بعد نادیده گرفته می شود و امکان پیشرفت در این مسیر وجود ندارد.
پلان های ماتریکس ( Matrix Plan ):
در این پلان ها، هم تعداد افراد در سطح اول و هم تعداد سطوح- که بابت فروش در آنها پورسانت دریافت می شود – محدود است. اما اگر تعداد افرادی که مستقیما وارد می شوند بیش از تعداد مجاز تعیین شده در سطح اول ( عرض طرح ) باشد می توان آنها را در سطح بعدی قرار داد که در این صورت باعث تنبلی افراد در سطوح بالاتر در سازمان می شود.
پلان باینری (Binary Plan):
در پلن باینری یا جفتی تعداد افراد در سطح اول فقط می تواند ۲ نفر باشد اما تعداد سطوح که می شود از آن پورسانت فروش دریافت کرد نامحدود است.
(Break Away):
در این نوع پلان تعداد افرادی که می شود در سطح اول داشت نامحدود و کسب درآمد متناسب با داشتن شاخه های متعدد است. این پلان معمولی ترین و پرطرفدارترین پلان در بین پلان های موجود در نت ورک مارکتینگ است و اقبال خوبی در بین نت ورکرهای سراسر جهان داشته است.
پلان درآمدی در شرکت فوراور لیوینگ آمریکا (Forever living Products یا FLP) نیز از همین پلان است.
در این پلان، هر نماینده با رسیدن به حجم خاصی از فروش ( مجموع فروش خود و زیرمجموعه هایش ) در یک مدت معین، پله پله مراحلی را پشت سر می گذارد تا به مرحله آخر و اوج برسد ( ۳ تا ۴ مرحله ). برای هر یک از این مراحل، تخفیف های بیشتری برای عمده فروشی منظور می گردد.
پراسپکت (Prospect):
مشتری احتمالی، یا کسی که هنوز ثبت نام نکرده است اما پتانسیل تبدیل شدن به همکار را در آینده دارد.
یوزر خام (Raw User):
فردی که تازه در شرکت نت ورک مارکتینگ ثبت نام کرده است.
لیدر یا راهبر (Leader):
شخصی که وظیفه “رهبری مشاوره” برای مشاورهای فروش سازمان خود را دارد و اطمینان حاصل می کند که آنها به خوبی تعلیم دیده و می توانند به درستی، محصولات شرکت را به مشتری معرفی، فروخته و یا عضوگیری کنند.
تاپ لیدر ( Top Leader):
فردی که وظیفه رهبری لیدرهای سازمان را دارد.
کراس لاین (Cross Line) :
دو فردی که موازی با هم در دو زیرمجموعه اما زیر یک آپ لاین قرار دارند (یا گروه موازی) ( به عبارتی دیگر: فردی که آپ لاین او و شما یکسان است ).
همکار :(Associate)
پورسانت، درصد ( درآمد نماینده فروش ) (Percentage)
کمیسیون، پاداش (درآمد نماینده فروش ) (Commission)
آموزش (Training)
جلسه، ملاقات (Meeting)
الگوهای ذهنی، مدل فکری (Paradigm)
پاداش سطح: پاداشی که از تغییر یا ارتقای سطح در پلان درآمدی به دست می آید (Bonus Level)

معرفی کردن، بیان، ارائه و توضیح به شکل چهره به چهره ی اصول نت ورک مارکتینگ به دیگران           (Present)
دایرکت، افراد سطح اول هر نماینده فروش (Direct)
فروش مستقیم (Direct Selling): شیوه ای از بازارداری است که به صورت فروش فرد به فرد یا شرکت به فرد، به دور از مکان های خرده فروشی تعریف می شود و به صورت تک سطحی و چند سطحی انجام می شود.

بازارداری تک سطحی (single level marketing) : یکی از انواع فروش مستقیم است که در آن افراد ملزم به ساختن سازمان یا شبکه فروش نیستند و تنها بابت فروش شخصی کالای خود به دیگران، پاداش دریافت می کنند.
بازارداری چند سطحی (multi level marketing) : نوعی از فروش مستقیم است که در آن نماینده فروش علاوه بر فروش شخصی خود، از طریق معرفی و آموزش فروشندگان دیگر نیز پاداش دریافت می کند.

کار آفرین (Entrepreneur): در زبان فرانسوی یعنی متعهد شدن، اما در معنای کاربردی آن، کار آفرین کسی است که متعهد می شود، مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند و با کلمات خود اشتغالی Self-Employment و Job Creating فرق دارد.


توزیع کننده مستقل:          (Independent Sales Representive, Distributor)
توزیع کننده مستقل، صاحب کار مستقل، مشاور محصول مستقل، توزیع کننده عمده، نشانگر فردی است که نقش عمده فروش، خرید کننده، خرده فروش، توزیع کننده و عضو گیرنده را در سیستم نت ورک مارکتینگ دارد و به بالاترین نقش یک مصرف کننده در یک شرکت نت ورکی نیز اشاره دارد.
درآمد رسوبی (Residual income): به معنی درآمد حاصل از انجام “یک بار” یک کسب و کار و کسب مکرر سود از آن، مثل نوشتن یک کتاب و کسب سود از چاپ مکرر و فروش آن

درآمدزایی در نت ورک مارکتینگ رسوبی است


اسپانسر (Sponsor): یا حامی، فردی است که معرف مستقیم یک نماینده فروش است و وظیفه هدایت و حمایت وی را دارد. ( به نوعی، همان اپ لاین است )
همانند سازی یا تکثیر (Duplication): انتقال دانش و آموزش به اعضای سازمان فروش


طرح بازگردان پورسانت یا طرح جبرانی یا تشویقی (Compensation Plan):
طرحی که در آن مشخص می شود که نماینده مستقل فروش، چگونه و چه مقدار درآمد یا پورسانت از فروش شخصی و سازمان فروش خود دریافت می کند. پلان های درآمدزایی به نیت ایجاد رفتار فروش و انگیزه فعالیت طراحی می شوند. معمولا پلان ها شامل پاداش ها، اهداف و مقاصدی برای نماینده توزیع کننده هستند. در هر پلان، رتبه ها و شرایط کسب و رسیدن به آنها با جزئیات کامل توضیح داده می شود.

بسته یا کیت شروع کار :     (Starter Kit)
مجموعه ای از دانش و ابزار آموزشی است که در قالب جزوات، کاتالوگ، دی وی دی، بروشور، پی دی اف، کلیپ، پاورپوینت، کتاب و فیلم توسط شرکت نت ورکر تهیه و در ابتدای فعالیت و پس از ثبت نام به توزیع کننده داده می شود. از جمله مطالب و محتوای این بسته:

  • اطلاعات اولیه برای شروع کار
  • استانداردهای رفتاری
  • روش های فعالیت
  • مشخصات فنی همه کالاهای قابل فروش شرکت
  • پلان درآمدی و نحوه امتیازگیری
  • سمپل های کالا
    کیت شروع کار می تواند رایگان یا غیر رایگان باشد. در صورت رایگان نبودن کیت، خرید آن،امتیاز، پورسانت یا درآمدی برای بالاسری و توزیع کننده ندارد.

    عضو گیری یا داوطلب گیری: (Recruit)
    ثبت نام کردن یا جستجو کردن برای ثبت نام یک عضو جدید در نت ورک مارکتینگ

    خط اول یا ورودی مستقیم: (Front Line)

    شخصی که نماینده فروش، او را شخصا به عضویت در می آورد و بین آن دو شخص دیگری وجود ندارد.
    بازارسازی دیجیتال یا آنلاین: (Digital Marketing)
    استفاده از ابزارهای آنلاین و دیجیتال در راستای تحقق اهداف بازارداری و فروش، و می تواند شامل روش های مختلف باشد. از جمله:
  • بازارسازی شبکه های اجتماعی      (Social Media Marketing)
  • (SEM) بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو (Search Engine Marketing)
  • ایمیل مارکتینگ             (Email Marketing)
  • بازارسازی محتوایی     (Content Marketing)
  • اس ام اس مارکتینگ       (SMS Marketing)
  • آفیلیت مارکتینگ       (Affiliate Marketing)

  • همکاری در فروش آنلاین:          (Affiliate Marketing)
     بازارسازی پورسانتی یا آفیلیت مارکتینگ: روشی مرسوم در دنیای آنلاین و آفلاین است که فرد به عنوان یک ناشر، تبلیغات محصولاتی که برای خودش نیست، را روی وب سایت یا دیگر صفحات دیجیتال خود منتشر می کند و در ازای تحقق اهداف تعیین شده ، پورسانت مشخص و یا درصدی از فروش را دریافت می کند.

  • بازارسازی محتوایی:      (Content Marketing)
  •  استفاده از محتوای کاربردی، حرفه ای و جذاب برای تحقق و دست یابی به برنامه های بازارسازی و فروش. در این روش، شخص با استفاده از انواع محتویات، تصاویر، فرمت ها، به سراغ مخاطب می رود تا بتواند او را از مشتری بالقوه به بالفعل تبدیل کند.

    بازارسازی به کمک ایمیل:     (Email Marketing)
    روش استفاده از ابزار ایمیل برای انتقال پیام به مخاطبان جامعه هدف به منظور:
  • جذب مشتریان جدید
  • حفظ رابطه با مشتریان قبلی
  • تبلیغات و اطلاع رسانی
  • ارائه محتوای کاربردی و مفید
  • ارسال پیشنهادات، آفرهای ویژه و تخفیف

بازارسازی پیامکی: (SMS Marketing)
اثرگذاری و استفاده از ارسال پیامک برای تحقق اهداف و انتقال پیام به مخاطب جامعه هدف در موارد:
– هرگاه بازخورد سریع مورد نظر است .

– هرگاه مخاطب به اندازه کافی اهل فضای آنلاین نیست.

                            Social Media Marketing
استفاده از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های دیجیتال برای انجام:

  •    بازارسازی محتوایی و انتشار محتوا
       تبلیغات محصول و ارائه خدمات
    در این روش با انتشار محتوای جذاب و تعامل بیشتر با مخاطبان، از آنها خریداران وفادار ساخته می شود.
    گوگل ادز / تبلیغات گوگل:    Google Ads
    سرویس تبلیغات کلیکی یا PPC: فرد با پرداخت هزینه موردنظر گوگل روی برخی از کلمات کلیدی، تبلیغ خود را انجام می دهد و لینک های موردنظر در گوگل، یوتیوب، یا دیگر سرویس های گوگل در رتبه های بالا نشان داده می شود.

حجم شخصی :    (PV   (Personal Volume 

حجم کل خرید شخصی یا کل خرید یک نماینده مستقل است که برای خرده فروشی یا مصرف شخصی انجام گرفته است و یا به عبارتی، حجم فروشی از کالا است که به معنای واقعی خرید شده  و قرار است که توسط مصرف کننده نهایی استفاده شود.
                                                                (PGV          (Personal Group Volume 

حجم گروه شخصی: کل خرید سازمان یک نماینده مستقل، که برای خرده فروشی و یا مصرف شخصی انجام رفته است.

( Qualify ): حجم خاص و معینی از خرید محصول که توسط شرکت نت ورکر تعیین می شود تا شرط دریافت پورسانت برای نماینده فروش مستقل محقق شود.

بسیار مهم :                     Marketer    /  Networker     

 

تفاوت اساسی بازاریاب (Marketer) و نت ورکر یا «بازارساز» (Networker)

بازاریاب، واسطه ای است که تلاشش صرف فروختن کالا به واسطه های دیگر است که نهایتا آن را با قیمتی بیشتر به مشتری نهایی می رساند.حال آنکه
 نت ورکر ( نماینده فروش مستقل ) :
الف) هم خریدار و هم مصرف کننده کالا است
ب) معرف کالا به خریداران و مصرف کنندگان دیگر است 
ج) با حذف واسطه های تجارت سنتی، کسب درآمد می کند 
بنابراین نت ورکر هم جانشین بازار است و هم بازار را در دست دارد . 

کسب و کار خانگی:       Home Business

اتحادیه شرکت های فروش مستقیم  (Direct Selling Association    (DSA
فدراسیون جهانی انجمن های فروش مستقیم    World Direct Selling Association
کمیته تجارت فدرال آمریکا (Federal Trading Commission        (FTC

 

نت ورک مارکتینگ ناسالم

متاسفانه در نظر بسیاری از مردم به ویژه در کشور ایران ( که کمتر به مفهوم نت ورک مارکتینگ آشنایی دارند ) فعالیت در حیطه نت ورک مارکتینگ مساوی با فعالیت در گروه های هرمی (پیرامید) است. دلیل اصلی ایجاد و شکل گیری این استنباط غلط ، همانا برداشت ناصحیح از ساختار هرمی شکل پلان درآمدزائی در سیستم نت ورک مارکتینگ است. در واقع باید دانست که همه ساختارهای سازمانی در جهان و حتی مجموعه های غیر از نت ورک مارکتینگ هم اصولا هرمی و از بالا به پائین هستند.
آنچه پرامید یا هرمی بودن یک مجموعه یا شرکت نت ورکی را تعیین می کند نحوه عملکرد آن است و نه شکل آن !!
Richard quek در کتاب « رموز موفقیت در نود روز نخست بازاریابی شبکه ای » به نقل از دکتر Dean Black هرم را این گونه تعریف می کند:
“هر سازمان یا مجموعه که کالا یا خدماتی ارائه می کند در نهایت ساختاری هرمی خواهد داشت. هرمی با لایه های متعدد که هرچه پایین تر می رویم لایه ها بزرگتر می شوند. دولت ها، حتی مدارس، کلیساها و همه تجارت های موفق، چون به توزیع محصولات و ارائه خدمات می پردازند، نهایتا شکل هرمی به خود می گیرند.”

پس در این صورت به لحاظ عملکردی ، نت ورک مارکتینگ ناسالم ( دسیسه های هرمی ) حداقل یکی از ویژگی های زیر را دارند:
1- محصول یا خدمات قانونی از طرف شرکت نت ورکی ناسالم ارائه نمی شود. کاملا واضح است که در شرکت های واقعی نت ورک مارکتینگ، در دراز مدت حقوق، پورسانت و پاداش اعضای فعال از محل سود حاصل از فروش کالا و خدمات پرداخت می شود. حال اگر پای هرگونه فروش واقعی کالا و خدمات در میان نباشد ( مانند آنچه در دسیسه های هرمی دیده می شود ) آنگاه پورسانت ها و پاداش ها الزاما از محل دریافت وجه از شرکت کنندگان و ورودی ها تامین می شود.
2- کالا یا خدمات بسیار گران تر از حد معمول عرضه می شود تا از محل فروش، هزینه پورسانت ها و پاداش های متعلق به اعضای پائین دستی هرم تامین شود. مانند آنچه که در مورد شرکت گلدکوئست رخ داد!!

3- بازی پول (money game) و مخ زنی به شدت مشاهده می شود. شرکت کنندگان در نت ورک پیرامیدی ناسالم، صرفا از راه عضو گیری به درآمد می رسند، چرا که هیچ گونه فروش واقعی کالا و خدمات وجود ندارد. در حالی که در نت ورک مارکتینگ واقعی، مشتریان و اعضای فعال، همان توزیع کنندگان مستقلی هستند که درآمدشان الزاما از محل سود حاصل از فروش بیشتر کالای شرکت شان تامین می شود.
4- برای شرکت کنندگان غیر ممکن است که به لحاظ موقعیت ، رتبه و درآمد از بالاسری های خود جلو بیافتند. در صورتیکه در نت ورک مارکتینگ واقعی، پایین دستی ها قادرند از لحاظ موقعیت ، رتبه و درآمد به واسطه تلاش و پشتکار از بالاسری خود پیش بیافتند.
(Randy Gage) رندی گیج نویسنده توانای کتاب از ام وی تا زامبی ها ( که استاد ارجمندم جناب آقای پیام مقیم اسلام آن را ترجمه نموده است ) در فصل دوم کتاب این گونه می نویسد:

“بعد از پرونده قضایی شرکت ویما و هربالایف (Vemma) و (Herbalife) در آمریکا ، دیگر همه صحبت از مشتری می کنند. حتی طرح های بازی با پول که به راه افتاده اند هم صحبت از مشتری می کنند. اما شما نمی توانید فقط از کلمه مشتری استفاده کنید و فکر کنید که با مردم شفاف شده اید. شما باید سلامت کاری خود را با داشتن مشتریان واقعی نشان دهید. حقیقت تلخ این است که برخی از شرکت های نت ورک مارکتینگ (MLM) چنین کاری نمی کنند.
آنها مشتریانی ندارند، زیرا که کالاهای آنها تنها در حاشیه بوده، قیمت شان گزاف است و یا فرهنگ پشت آنها تنها بر پایه عضو گیری است. آنها گویا فراموش کرده اند که در پلان درآمدی، همه چیز متکی بر حجم فروش کالا است. هر کمیسیون و پاداشی، هر پاداش راهبری، جایزه ماشین، پورسانت های استخری و هر پاداش دیگری که ما به دست می آوریم بر پایه حجم فروش کالاست”.

(PV) حجم فروش که به معنای واقعی خریداری شده است و قرار است که مصرف کننده نهایی از آن استفاده کند .
از طرفی دهه ها است که برخی شرکت ها هر گاه قصد شروع ساختن یک ابزار معرفی کالا دارند، اولین چیزی که به ذهن شان می رسد این است که چند عکس لامبورگینی، ساحل های شنی و چند بسته اسکناس تهیه می کنند. سپس عکس افرادی که درآمدهای پنج یا شش رقمی دلاری دارند را جمع می کنند!!!  اما دنیا تغییر کرده است.
باید پروپاگاندا و جوسازی را کنار گذاشت. جدا از جنبه اخلاقی ماجرا، حتی از جنبه حرفه ای هم حرف من این است که این روش ها دیگر جواب نمی دهد. شرکت هایی که بر روی عضوگیری از طریق مثال زدن از درآمدهای هنگفت ماهانه تمرکز کرده اند در نهایت توسط سیستم های نظارتی دولتی از بین خواهند رفت !!

نت ورک مارکتینگ از دیدگاه قانونی :

اینکه “آیا نت ورک مارکتینگ در ایران قانونی است یا خیر؟” ممکن است پرسش همه افرادی باشد که قصد ورود به آن را دارند. صنعت نت ورک مارکتینگ یکی از صنایع رو به رشد در تمام دنیاست. البته در ابتدای شروع این تجارت در دنیا شکل آن به همین روند فعلی نبوده است و با چالش های بسیاری مواجه شده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایران درباره صدور مجوز بازارداری شبکه ای الزام هائی را تعیین کرده است. با توجه به مواد قانونی دستورالعمل تاسیس و نحوه فعالیت شرکت های بازارداری شبکه ای، کمیته ای مرکب از نمایندگان:

  • وزارت صنعت ، معدن و تجارت
  • نیروی انتظامی 
  • دستگاه های امنیتی و قضائی
    بر عملکرد این شرکت ها نظارت دارند.
    با مراجعه به وب سایت های مرتبط می توان از قانونی بودن فعالیت و عملکرد شرکت های نت ورک مارکتینگ مطلع گردید. پس از دریافت مجوز از وزارت صمت و با توجه به نمادهایی که شرکت های نت ورکر دریافت می کنند به آنها مجوز اعطا می شود :
  • نماد سبز: مجاز به فعالیت
  • نماد زرد : مجاز به فعالیت یک ماهه برای رفع ایراد
  • نماد قرمز: تعلیق به مدت ۶ ماه
  • نماد سیاه: اتمام مجوز فعالیت

تصورهای نادرست درباره نت ورک مارکتینگ:

آنچه مسلم می دانیم این است که نت ورک مارکتینگ روشی مناسب برای شروع یک کسب و کار پاره وقت است. مهم ترین قدم در ابتدا و برای موفقیت در این مسیر، تشخیص و جداسازی حقیقت از تصورهای نادرستی است که راجع به آن ساخته و پرداخته شده است. در این بخش برخی از طرز فکرها، نقل قول ها و تصورهای بی پایه که در ارتباط با نت ورک مارکتینگ ایجاد شده بیان می شود:

  • تنها افرادی که در سطح بالای پلان درآمدزایی شرکت نت ورکی قرار دارند، پول به دست می آورند!!!  حقیقت این است که در یک شرکت نت ورک مارکتینگ سالم، میزان درآمد، وابسته به تلاش است و هیچ ارتباطی با موقعیت افراد ندارد. افراد در هر شرکت، بدون توجه به رتبه و القابی که دارند، هر اندازه که تلاش کنند درآمد بدست خواهند آورد، چه بسا در بسیاری از موارد دیده شده است که در پلان های درآمدی منسجم و کارا، افراد کوشای پائین دستی به واسطه تلاش، مدیریت و پیگیری، موقعیت و رتبه اپ لاین خود را پشت سر گذاشته اند.
  • نت ورک مارکتینگ همان طرح های هرمی غیر قانونی قبلی است!!!
    واقعیت این است که هر دوی این موارد هرمی ( pyramidal ) هستند اما طرز عمل و اهداف آنها کاملا باهم فرق دارد. در شرکت های هرمی افراد با پرداخت پولی به عنوان ورودی، عضو شرکت می شوند تا در آینده با به عضویت درآوردن چند نفر دیگر و رشد زیر مجموعه شان به حق عضویت اولیه خود برسند. محصولی در کار نیست. اما در نت ورک مارکتینگ واقعی صحبت از کالا، مصرف کننده واقعی، تولید، تلاش و درآمد است و در هر کشور باعث پیشرفت اقتصادی افراد جامعه می شود.
  • در نت ورک مارکتینگ، در پلان در نهایت اشباع صورت می گیرد و کالا روی دست نماینده می ماند!!! اشباع در لغت و عمل به مرحله ای گفته می شود که نت ورک مارکتینگ برای یک شرکت کل جامعه را فرا بگیرد و نمایندگان فروش نتوانند مشتری جدید پیدا کنند!
    این باوری بسیار غلط و عامیانه است، چون در عمل، اشباع شدن در یک جامعه غیر ممکن است، زیرا تعداد افراد هرجامعه و کشور بسیار زیاد است و هر روز افراد جدیدی متولد می شوند. از طرفی مصرف کنندگان، محصولات موردنیاز خود را ممکن است چندین بار در ماه یا در سال استفاده و خریداری کنند.
    دکتر زیگ زیگلار(Zig Ziglar) در این رابطه استدلال جالبی بیان کرده است.
    او می پرسد: آیا شما می دانید چه تعداد افراد در یک جامعه یخچال ندارند؟ نه. آیا این بدین معنی است که جنرال الکتریک تولید و فروش یخچال خود را متوقف می کند؟
  • هدف نت ورک مارکتینگ سوء استفاده از افراد است !!!
    براساس قوانینی که در نت ورک مارکتینگ وجود دارد، اولین هدف این صنعت کمک به دیگران است. بزرگان این صنعت معتقدند که در نت ورک مارکتینگ، موفقیت الزاما از “کمک به دیگران و زیرمجموعه تحت پوشش، برای رسیدن به اهدافشان” به دست می آید. از طرف دیگر برخی افراد ناآگاه در نت ورک مارکتینگ معتقدند که موفقیت با جذب زیاد افراد به دست می آید، در حالیکه در عمل کسانی موفق خواهند شد که برای کمک به زیر دستان خود واقعا کمک و فداکاری کنند.
  • نت ورک مارکتینگ در نهایت فایده ای ندارد!!!
    بیان چنین ادعایی بدون ارائه مدارک مستند بیهوده است. آمار موجود در کشورهای مختلف اروپایی، آمریکایی و آسیای شرقی نشان می دهد که میزان فروش در نت ورک مارکتینگ هر ساله افزایش چشمگیری داشته و دارد. مسلم این است که موفقیت یا شکست بسیاری از افراد در نت ورک مارکتینگ، به تلاش، پشتکار و درایت آنها بستگی دارد .
  • ثروتمند شدن و داشتن درآمد بالا در نت ورک مارکتینگ یک توهم است!!!
     پاسخ به این ادعای بی اساس می تواند به شرح زیر باشد:
    – با تحقیقات میدانی و جستجو می توان به سادگی پی برد که افراد زیادی در شرکت های ممتاز نت ورک مارکتینگ به موفقیت مالی و پیشرفت های بزرگی رسیده اند.
    _ موفق نبودن بسیاری از افراد در نت ورک مارکتینگ می تواند به دلیل اشتباه در عملکرد آنها، نداشتن تلاش و پیگیری، رویکرد به رویا پردازی و … باشد.
    _ آیا موفقیت باید با میزان پولدار شدن افراد اندازه گیری شود؟ پس در این صورت باید گفت که اکثر کارکنان و شاغلین در مارکتینگ سنتی، افرادی ورشکسته و بی پول هستند!! در بین افراد شاغل در شرکت های نت ورک مارکتینگ که کالای با کیفیت و پلان درآمدی سخاوت مندانه ای دارند، بسیاری از افراد موفق دیده می شوند که قبل از شروع کار هیچ نوع مهارت فردی یا اندوخته مالی نداشته اند.
    _ واقعیت این است که میزان موفقیت در هر شغل و از جمله نت ورک مارکتینگ، به وسیله بررسی تعداد مردمی که به اهدافشان رسیده اند باید اندازه گیری شود.
    _ موفقیت برای هر فرد مفهوم خاص خودش را دارد. بسیاری از افراد، موفقیت را در ماندن در خانه و داشتن آرامش، یا پرداخت بدهی های خود می دانند.
  •  تنها کار یک نت ورکر این است که دو نفر به عنوان زیر مجموعه پیدا کند!!! 
    کاملا غلط است! کار یک نت ورکی در نت ورک مارکتینگ اصولی این است که بعد از جذب افراد علاقه مند به درآمدزایی و جویای کار، آنها را تا رسیدن به سطوح بالا و ایجاد درآمد همراهی کند.
  •  نت ورک مارکتینگ را می توان به هرکسی معرفی کرد، زیرا این کار متعلق به همه است! خیر! نت ورک مارکتینگ یک تجارت همگانی است ولی همه افراد برای تجارت ساخته نشده اند. هر شغل مشکلات خود را دارد، ولی تلاش، کوشش و مدیریت شرط اول موفقیت در آن است. نت ورک مارکتینگ نیز شیوه ها و قوانین خاص خود را دارد. سیستم نت ورک باید از راه صحیح، بدون اغراق، به شکل واقع بینانه و منطقی، به افراد واجد شرایط و در جای درست معرفی شود.
  • محصول در نت ورک مارکتینگ بهانه است. مهم پلان درآمدی و عضوگیری است!!!
    این تفکر فقط برای نت ورکی های هرمی باینری صدق می کند. هر شرکت نت ورکر هم که این ادعا را مطرح کند باید به سلامت آن شک کرد. در شبکه های بازارداری نت ورکی واقعی، یکی از ویژگی های اصلی و شرایط مهم صلاحیت آنها، داشتن محصول با کیفیت، قابل دسترس و بین المللی است. در این صورت است که محصول با کیفیت، خود بهترین نشانه برای انجام تبلیغات است. کالا و خدمات خوب باعث می شود که مشتری با اطمینان و شفافیت خرید کند و آن را با اعتماد به نفس مصرف کند یا بفروشد.
  • من وارد نت ورک مارکتینگ می شوم و به امید خدا و کمک بالا دستی، همه چیز درست می شود!!!  
    خیر. ورود به نت ورک، کار بسیار آسان و درحد ثبت نام و دریافت ID است. این اقدام برای شروع، چیزی را عوض نمی کند. نت ورک مارکتینگ مانند هر بیزینس نیاز به تلاش، پشتکار، برنامه ریزی، انتخاب صحیح، پیگیری و تدبیر دارد. بدون برخورداری از هر یک از پیش نیازهای مذکور، موفقیت ناممکن است.

    آیا نت ورک مارکتینگ یک تجارت واقعی است؟ 
    اریک ووری (Eric Worry) یکی از رهبران و مشاوران ارشد و حرفه ای نت ورک مارکتینگ و رئیس شرکت نت ورکی (TPN  (The People Network می فرماید :
    “همیشه می شنوم که!! « بازاریابی شبکه ای یک تجارت واقعی نیست».
    نمی دانم که آیا افرادی که این را می گویند فقط اطلاعات غلط دارند یا اینکه هرگز زمانی را صرف پی بردن به واقعیت نت ورک مارکتینگ نکرده اند!!؟
    او هنچنین به نت ورکرها توصیه می کند:
    حقیقت را به مردم بگویید! از آسیب پذیری نهراسید!  
    رابطه ایجاد کنید و رویاهای خود را به فروش نرسانید!
    مهم است که بدانید و به یاد داشته باشید که شما یک فروشنده نیستید!
    شما یک مشاور هستید.” 
    براساس فرهنگ لغت، تجارت، یک کسب و کار، یک شغل یا حرفه ای منظم است. تمرین امرار معاش با مشارکت در تجارت.
    تجارت  یک فعالیت خرید یا فروش یا ارائه خدمات به ویژه در مقیاس وسیع به علاوه ارتباط وسیع اجتماعی بین مردم است.
    با توجه به همه تعاریف بالا، تجارت واقعی درآمد شخص را فراهم می کند و این درآمد، حاصل خرید یا فروش است.
    نت ورک مارکتینگ هم یک نوع فرصت کسب و کار محبوب برای کسانی است که به دنبال کسب و کار پاره وقت و یا انعطاف پذیر هستند. فرصتی که جنبه اجتماعی آن بسیار پر رنگ تر از بقیه موارد است. همچنین، مانند هر تجارت سالم دیگر، کالای با کیفیتی تولید و عرضه می شود و در بهترین شرایط، تولید کننده و مصرف کننده، با یا بدون یک واسطه روبروی هم قرار می گیرند. تجارتی که در آن هر مصرف کننده محصول می تواند هم زمان فروشنده آن محصول هم باشد.
    جناب زیگ زیگلار (Zig ziglar ) در کتاب ارزشمند « از سیر تا پیاز بازارداری شبکه ای » می نویسد:
    نت ورک مارکتینگ تجارتی واقعی و محبوب است و زمانی جواب می دهد که:
    ۱- از آن بخواهید، دلیل یا خواسته قوی و محکمی داشته باشید. در نت ورک مارکتینگ کسی را تضمین نمی کنند. هیچ رازی هم وجود ندارد که نزد فرد خاصی باشد و بتوان آن را خرید!
    2- نگرش شما صحیح باشد، نظام باورتان مستحکم باشد.
    3- خواهان آزادی و استقلال مالی، رئیس خود بودن، وقت خود را در اختیار خود داشتن و کار خانگی داشتن، باشید.
    4- به دنبال درآمد اضافی باشید و در صورت لزوم بتوانید تمام وقت به آن بپردازید.
    5- از دیگران بیاموزید، آموزش های لازم را یاد بگیرید. هیچ شرکت نت ورک واقعی انتظار ندارد که شما به تنهایی بتوانید تجارت تان را بسازید .
    6- برای آن مثل بقیه تجارت ها هزینه کنید.
    7- شخصیت مناسب آن را داشته باشید و آن را کار کارمندی ندانید.
    آنچه مسلم است اینکه نت ورک مارکتینگ با ویژگی های منحصر به فرد آن شناخته می شود:
    _ شبکه سازی
    _ کمک به دیگران برای رسیدن به موفقیت
    _ ارتباطات گسترده
    _ بی نیاز از سرمایه انبوه، مکان معین و هزینه های هنگفت تبلیغات
    و مانند هر تجارت دیگری به
    – تدبیر، صبوری، پشتکار 
    -دریافت مشاوره صحیح و اصولی
    – صداقت و پرهیز از رویاپردازی نیاز دارد.     

 

نت ورک مارکتینگ چه چیزی نیست؟
ریچارد کوئک ( Richard Quek ) در کتاب “رموز موفقیت در نت ورک مارکتینگ” ضمن به کار بردن واژه « همزاد شر » معتقد است که در گام اول، باید چارچوب ذهنی مناسبی در باب نت ورک مارکتینگ داشته باشید چون در تضمین موفقیت شما در این تجارت نقش به سزایی دارد. او می نویسد که موارد زیر نمونه ای از تفکراتی هستند که باید از آنها فاصله بگیرید:

  • راه یک شبه پولدار شدن است!
       هرگز!!! بلکه برعکس،شیوه ای کارآمد است که مستلزم تلاش فراوان شما برای تبلیغ محصولات، خدمات و ساخت زیرمجموعه و سازمان است. نت ورک مارکتینگ در واقع سیستمی عادلانه است که نسبت به تلاشتان به شما پاداش می دهد و نه نسبت به تقدم زمانی ورودتان به این سیستم!
  • کار آسان
    نت ورک مارکتینگ یک تجارت آسانی نیست. در حقیقت شغلی است که با اکثر مشاغل سنتی تفاوت بسیار زیادی دارد. سرمایه اولیه و ریسک در این تجارت پایین است، اما برای رسیدن به موفقیت، تلاش و پشتکار فراوانی لازم است. به همین دلیل است که بسیاری از مردم این تجارت را رها می کنند!
  • وارد کردن چند نفر به کار و موفقیت 100%
    صرف وارد کردن کسانی به تجارت، شما را موفق نمی سازد. شما باید به آنها کمک کنید، انگیزه بدهید و آنها را آموزش دهید، چرا که توفیق شما تنها بسته به موفقیت آنهاست.
    ریچارد کوئک اضافه می کند: افراد در این تجارت به چند دسته  تقسیم می شوند:
    1– آنهایی که هیچ کاری نمی کنند!
    2– آنهایی که فقط مصرف کننده محصولات هستند!
    3– آنهایی که پاره وقت کار می کنند
    4– آنهایی که تمام وقت به این کار مشغول هستند
    از گروه ۳ و ۴ به عنوان افراد مجموعه ساز و فعال یاد می شود و بخش عظیمی از افراد نام نوشته در نت ورک مارکتینگ از گروه اول و دوم هستند!
  •  بی نیاز از هر گونه هزینه است: 
    این تصور در نت ورک مارکتینگ غلط است! چون این هم یک تجارت است و مستلزم هزینه است. اگرچه این هزینه ها زیاد نیستند اما وجود دارند. درست است که این تجارت، نیاز به دفتر کار عریض و طویل، اجاره محل و تعدادی کارمند، تجهیزات و تشریفات ندارد، اما در مواردی هم باید پول خرج کنید. برای پیشبرد موثر مجموعه تان ممکن است به یک دفتر خانگی (home office) نیاز داشته باشید.
    هزینه های: رفت و آمد، شرکت در هم نشینی ها و سمینارها، خرید کتاب و پذیرایی های ساده باید در نظر گرفته شوند
  • کاری مطلقا بدون ریسک:
    ریسک تجارت در نت ورک مارکتینگ بسیار پایین است، اما یک حداقل ریسک در آن وجود دارد. روشن است که همه افراد در این تجارت به موفقیت نمی رسند. ممکن است پول یا وقت زیاد صرف کنید. اگرچه هزینه، ضرر و ریسک در این تجارت در مقایسه با تجارت سنتی بسیار ناچیز است، اما پاداش موفقیت در این تجارت به هزینه و ریسک توفیق نیافتن در آن می ارزد!
  • نیازی به فروش محصول نیست !!
    این تصور باطلی است. مانند هر تجارت موفق، همواره پای فروش محصولات با کیفیت و خدمات خوب در میان است. در واقع در یک شرکت نت ورک واقعی الزاما باید کالا یا خدماتی به فروش برسد تا شرکت سود کند و از محل آن قادر به پرداخت پورسانت ها و پاداش ها به اعضای خود باشد. نت ورک مارکتینگ بر خلاف تجارت سنتی، تجارتی است مبتنی بر همانند سازی (duplication ) که در آن می بایست، درک اهمیت زیاد فروش برای همه اعضا همانند سازی شود.
  • بالا دستی هایم به من کمک می کنند:
    اگرچه بالا دستی های شما به شرط موفقیت شما به سود می رسند و به همین دلیل به هر طریق ممکن به شما کمک می کنند ولی همیشه باید به خاطر داشته باشید که نت ورک مارکتینگ تجارت خود شماست! بالا دستی ها مجبور نیستند به شما کمک کنند. حتی ممکن است آنها زیاد فعال نباشند و یا وقت کمک به شما را نداشته باشند. اگر کسی به شما کمک نکند شما باید خود لیدر خودتان باشید. اگر شما استقلال بیشتری داشته باشید قطعا موفقیت بیشتری خواهید داشت.
  • می توان هر لحظه کار را متوقف کرد. درآمد برای همیشه سرازیر خواهد شد:
    در نت ورک مارکتینگ، افراد موفقی دیده می شوند که مجموعه های بزرگی ساخته اند، هم اکنون به درآمد های انفعالی و رسوبی رسیده اند و مجبور نیستند حجم کار زیادی انجام دهند. این موضوع در برخی موارد صادق است. اما شما باید یک مجموعه سالم و مستحکم بسازید. جالب است بدانید، همین افراد مورد اشاره و موفق، هنوز زمانی را برای مدیریت و اداره تجارت نت ورکی شان اختصاص می دهند!
  •  من فقط برای موفقیت بالادستی هایم کار می کنم
    نت ورک مارکتینگ تجارتی برای شما و مال شماست. شما ضامن موفقیت خودتان هستید و نه موفقیت دیگران! بالادستی های شما لزوما شما را به لحاظ آموزشی، راهنمایی و ایجاد انگیزه حمایت می کنند. این شرکت است که به آنها بابت تلاش شان پورسانت و پاداش می دهد. این درآمد، مستقیما از شرکت حاصل می شود و نه به واسطه کاهش درآمد شما!!! همچنانکه اگر شما هم به پایین دستی های خودتان کمک کنید تا موفق شوند، شرکت به شما پورسانت می دهد!!
    اگر واقعا قصد دارید در این کار به موفقیت بالایی برسید، لازم است که به نت ورک مارکتینگ به عنوان تجارت خودتان نگاه کنید.
    تنها زمانی شما می توانید سخت کار کنید که این تجارت را به چشم تجارتی برای خودتان و زیردستان تان ببینید و نه برای دیگران
  • من فرد موفقی هستم و به تنهایی از عهده کارم بر می آیم :
    واقعیت این است که نت ورک مارکتینگ از جهات مختلف با تجارت سنتی متفاوت است. شرط موفقیت شما آموختن اصول ابتدایی نت ورک مارکتینگ است. شاید شما در بیزینس قبلی و سنتی تان فرد موفقی باشید و در رشته های پیش از این موفقیت هایی کسب کرده باشید ولی اگر منیت خود را کنار نگذارید و شروع به آموختن نکنید موفق نمی شوید!
    مقلد محض باشید چون بالادستی هایتان از شما در نت ورک مارکتینگ دانش و تجربه بیشتری شما دارند.
  • باید تمام وقت کار کرد تا موفق شد:
    افراد بسیاری هستند که با انجام فعالیت پاره وقت، نت ورکر موفق بوده اند. لزومی ندارد که این کار را تمام وقت انجام داد. با این وجود دیده می شود که برخی به درجه ای از موقعیت و موفقیت می رسند که کار قبلی خود را رها می کنند. این یک تصمیم شخصی است.
    به خاطر داشته باشید، اگرچه می توانید این تجارت را به شکل پاره وقت انجام دهید، اما اگر طالب موفقیت بزرگی هستید باید ذهنیت تمام وقت داشته باشید. اگر برآنید که بزرگترین فرصت در طول تاریخ دنیا را از کف ندهید، لازم است در ابتدای کار اطلاعات صحیح، توقعات به جا و منطقی و ذهنیتی سالم نسبت به نت ورک مارکتینگ داشته باشید


فروش مستقیم (Direct Selling) چیست؟

همچنان که از نامش پیداست، فروش مستقیم یعنی اقدام به بازارسازی، فروختن کالا یا خدمات به مشتری، شخص به شخص، در محلی غیر از فروشگاه و ویترین، از جمله در منزل، فضای آنلاین، محل کار یا سایر مکان ها و به بیان دنیای کسب و کار، فروش مستقیم یعنی نبودن واسطه های متعدد، مثل مراکز پخش منطقه ای، عمده فروش ها، خرده فروش ها، فروشگاه ها و نمایشگاه ها.


در فروش مستقیم، محصول بدون واسطه از محل تولید به شرکت های فروش مستقیم، توزیع کنندگان، نمایندگان مستقل یا خود مشتری فرستاده می شود. بنابراین، این کالاها عموما در فروشگاه های معمولی دیده نمی شوند و فقط بین فروشندگان، توزیع کنندگان و مشتری مصرف کننده دست به دست می شود. با توجه به تعریف بالا از فروش مستقیم چند نکته مهم برداشت می شود:

  • فروشندگان مستقل هستند، یعنی کارمند و یا حقوق بگیر شرکت تولید کننده نیستند، بلکه به عنوان نوعی پیمانکار مستقل، با آن شرکت، کسب و کار و همکاری می کنند و در صورت فروش محصول یا خدمات، از شرکت، پورسانت فروش دریافت می کنند.
  • فروشندگان مستقل، از طریق ارائه حضوری، وب سایت، تبلیغات و اطلاع رسانی اینترنتی، بازارسازی خود را انجام می دهند و خبری از چاپ پوستر و سایر ابزار های تبلیغاتی محیطی نیست.
  • فروش مستقیم هیچ ارتباطی با بازاریابی مستقیم ندارد. در واقع در فروش مستقیم، خود فروشنده به طور مستقیم، با مصرف کننده واقعی در ارتباط است و مکانی ثابت ندارد. اما در بازاریابی مستقیم، شرکت مستقیما بازاریابی خود را ( با وجود واسطه های مختلف مثل فروشگاه و عمده فروشی ) در سمت مصرف کنندگان هم انجام می دهد و مصرف کننده معمولا ارتباط مستقیمی با شرکت اصلی ندارد .
    فرآیند فروش مستقیم عموما دارای مراحلی است شامل:
    1- یافتن مشتری
    2- دعوت کردن
    3- نهایی سازی فروش
    4- پیگیری کردن
    5- تمرین دوباره
انواع فروش مستقیم:

روش های مختلفی در سیستم فروش مستقیم وجود دارد و صاحبان این مشاغل می توانند با استفاده از آنها، محصولات و خدمات خود را به طور مستقیم به مصرف کننده عرضه کنند.
الف) روش مستقیم تک سطحی (single-level) : معمولا در این نوع فروش، درآمد فروشندگی تنها از طریق پورسانت تعیین شده تامین می شود. می تواند به شکل خانه به خانه، معرفی حضوری محصول، نفر به نفر و یا به واسطه اینترنت و کاتالوگ نیز انجام شود.
ب) فروش به روش میزبانی ( همایشی) : نوعی فروش است که در یک محیط جمعی صورت می گیرد. فروشندگان در این روش، مشتریان بالفعل خود را در محلی معین جمع می کنند. این محل می تواند منزل، کافی شاپ، پیام رسان های مجازی یا هر جای دیگری باشد. در این روش کسب درآمد، از طریق دریافت کمیسیون، بابت فروش و یا گاهی از طریق دریافت کمیسیون بابت معرفی نمایندگان جدید به شرکت، ایجاد  می شود.
ج) فروش به شکل چند سطحی یا MLM : در این روش ممکن است فروش به فرم های مختلف انجام شود:

  • معرفی یک محصول به شکل فرد به فرد
  • معرفی یک محصول به شکل جمعی
  • معرفی به واسطه فروشگاه های آنلاین
    کسب درآمد در بازارداری چند سطحی از دریافت کمیسیون فروش مستقیم محصولات و یا از دریافت کمیسیون فروش حاصل از معرفی شرکای کاری جدید به شرکت ( توسط توزیع کننده ) ایجاد می شود.

کسب و کار خانگی 
( کار پاره وقت)      Home Business 

  • مشاغل خانگی همواره از بهترین و مطمئن ترین راه های کسب درآمد در جوامع بشری بوده است که در کاهش بیکاری ( علت اصلی فقر جامعه ) و در نتیجه رفع مشکلات عدیده آنها نقش مهمی دارند.
  • کسب و کار خانگی، بهترین راه کسب درآمد برای بسیاری از افرادی است که از کار کردن برای دیگران خسته شده اند. این روش در توسعه پایدار و کاهش فقر و محرومیت افراد جامعه بسیار موثر است، چون باعث افزایش درآمد خانواده ها، کاهش نرخ بیکاری و ایجاد آرامش روانی برای افراد جامعه می شود.
  • در کسب و کار خانگی، مشارکت تمام اعضای خانواده لازم نیست و تنها فعالیت اقتصادی نفراتی از خانواده که بالغ، باسواد و دارای پشتکار و هدف مند باشند کافی است.
  • در اشتغال خانگی، فرد، شغل خود را به خانه می آورد و به جای تحمل هزینه های مختلف از جمله هزینه اجاره محل و هزینه رفت و آمد های مکرر، فعالیت اقتصادی خود را در منزل انجام می دهد.
  • در کسب و کار خانگی، ارزش افزوده کالاها و خدمات تولید شده، نصیب صاحب یا عضو خانواده می شود، در وقت صرفه جویی می گردد. ترک منزل و ساعت ها انتظار در ترافیک پایان می یابد. والدین نیز می توانند با توجه به کسب درآمد، در تربیت کودکان خود موثرتر عمل کنند.
  • کار خانگی منبع درآمدی بسیار ارزشمند برای زنان خانواده است. ویژگی مهم کار خانگی این است که درون خانه، بدون هر گونه مزاحمت فردی، یا ازدحام جمعیتی و فارغ از انواع محدودیت های اجتماعی بیرون از منزل انجام می شود.
  • به علت ماهیت اینترنتی فعالیت های نت ورک مارکتینگ و برخورداری اکثر خانواده ها از نعمت بستر اینترنت، کسب و کارهای از این دست، برای بیشتر افراد خانواده بسیار مناسب است.
  • خلاقیت، پشتکار، استفاده دقیق و برنامه ریزی شده از زمان، حتی کار در روزهای تعطیل از مزیت های کار خانگی است و شادابی، هدف مندی و تغییر سبک زندگی افراد را به دنبال دارد.
  • کسب و کارهای خانگی، برای دانشجویان در حال تحصیل و فارغ التحصیل های جویای کار، یک فرصت بسیار ارزشمند است تا به واسطه آن، از لحاظ مالی مستقل شوند و حداقل پول توجیبی ماهانه خود را تامین کنند.
  • تحقیقات مختلف نشان داده است که بسیاری از آقایان، شغل های خانگی را به عنوان شغل دوم و راه و روشی موثر برای افزایش درآمد خود تلقی می کنند.

 

نت ورک مارکتینگ بهترین شغل خانگی:

آنچه مسلم است، در دنیا تمایل روز افزون به داشتن شغل خانگی رو به افزایش است. مردم در سراسر دنیا به تدریج به اهمیت این موضوع پی برده اند که صاحب کار خود و ارباب خودشان باشند.
(J.Paul Getty) پائول گتی سال ها پیش گوشزد کرده است که برای کسب موفقیت واقعی در زندگی، باید صاحب کار خودمان باشیم و این زمانی به دست می آید که محل انجام کار، همراهان در محیط کار، کیفیت کار و درآمد حاصله تحت کنترل ما باشد!
بزرگان علم اقتصاد و کاریابی و جامعه شناسان معتقدند که بهترین و آسان ترین راه برای شروع یک کار خانگی، نت ورک مارکتینگ است. مردم در سراسر دنیا به طور مستقیم و غیر مستقیم به واسطه خرید محصولات از کسانی که کارشان نت ورک مارکتینگ است، با این تجارت سر و کار دارند. نت ورک مارکتینگ، امروزه در بیش از 80 کشور جهان رواج دارد. هر هفته بیش از 150000 نفر در سراسر جهان به شاغلان در این صنعت اضافه می شود.
تاد اسمیت، نت ورک مارکتر در کمپانی Rexall Show Case International تولید کننده انواع محصولات آرایشی، بهداشتی و غذایی می گوید: بیشتر مردم به علت بالا بودن هزینه ها در پایان ماه، پولی برایشان نمی ماند که بتوانند هزینه های دیگری را تامین کنند و چون شغل تمام وقت جوابگوی تمام نیازشان نیست در کنار آن به کسب و کار موقت می پردازند. در این میان نت ورک مارکتینگ به علت:

۱- پایین بودن ریسک تجاری
۲- نیاز نداشتن به سرمایه گذاری انبوه

۳- داشتن پتانسیل درآمدی بالا

همیشه مورد توجه این دسته از افراد قرار گرفته است.

امنیت شغلی:

به این واقعیت فکر کنید.

  • بسیاری از مردم روی لبه تیغ زندگی می کنند، آنها همیشه منتظر حقوق ماه بعد هستند تا مخارج ماه قبل را جبران کنند.
  • دلیل بحران های اقتصادی در کشورها شاید این است که سیستم آموزشی و تحصیلی نتوانسته است برنامه واقعی مالی و اقتصادی برای دانش آموزان فراهم کند.
  • تعداد کسانی که به شکل رسمی زیر خط فقر زندگی می کنند در حال افزایش است .
  • در زمان رکورد اقتصادی، کارآفرینی شکوفا می شود.
  • صاحبان نظران، راه اصلی حل مشکل بحران اقتصادی را شروع تجارت های شخصی می دانند.
    دکتر رابرت کیوساکی (Robert Kiyosaki ) مولف کتاب مشهور ( پدر پولدار، پدر بی پول ) در کتاب تجارت در قرن 21 در رابطه با امنیت شغلی چنین می نویسد:
    طبق پژوهش های مجله USA Today بیست درصد آمریکایی ها بر این باورند که وضعیت اقتصادی دنیای امروز، بزرگ ترین بحران در زندگی شان به شمار می آید.
    درآمد شما همیشه در خطر است و این چیزی نیست که به دوره خاصی از اقتصاد مربوط باشد. بارها گفته ام که دیگر چیزی بنام شغل امن وجود ندارد. تنها راه رسیدن به امنیت شغلی این است که آینده تان را خودتان بسازید.
    اگر گمان می کنید که می توانید به بالا و پایین رفتن بازار سهام برای رسیدن به سود دل ببندید، ممکن است زندگی تان را از دست بدهید. اگر بازار سهام دوباره مثل سال 1985 سقوط کند چه اتفاق خواهد افتاد؟!!!
    در دهه 50 روزنامه ها یکی از جملات رئيس شرکت جنرال موتورز General Motors ( بزرگترین شرکت خودرو سازی آمریکایی در آن زمان) را به عنوان “شعار” برای سال ها چاپ کردند: (تا زمانی که جنرال موتورز زنده است مردم آمریکا زنده اند) همگی دیدیم که در سال 2009 جنرال موتورز ورشکسته شد!!!
    ( “امنیت شغلی” بزرگترین شوخی خنده دار زمان حاضر است )
    در دوران سخت اقتصادی، عده ای به ثروت های کلان می رسند، در طی دوران شکوفایی اقتصادی نیز عده ای ورشکسته می شوند و تمامی ثروت خود را از دست می دهند. مسئله، وضعیت اقتصادی نیست، این خود شمائید که مهم هستید. آیا از فساد در دنیای اقتصادی عصبانی هستید؟ آیا از بانک ها و دولت عصبانی هستید؟ آیا از دست خودتان عصبانی هستید که چرا زودتر دست به کار نشدید؟ زندگی سخت است!!
    پرسش این است که شما در این مورد چه کار می کنید؟ نق زدن و ایراد گرفتن کاری از پیش نمی برد. اگر آینده خوبی می خواهید، خودتان باید آن را بسازید، اگر می خواهید آینده تان تضمین شده باشد، باید منبع درآمدی تان را تضمین کنید. باید صاحب کسب و کار خودتان باشید. دوران آشفتگی اقتصادی، دقیقا همان دورانی است که کارآفرینی شکوفا می شود!! کارآفرینان واقعی به وضع اقتصادی اهمیت نمی دهند. آنها دائما در حال آفریدن محصولات بهتر و شیوه های کارآمدتر هستند. بنابراین کسانی که می گویند فرصت ها از دست رفته اند، افرادی بی عرضه اند
    کارآفرینان امروز، به دنبال تجارت های کوچک شخصی هستند. دکتر کیوساکی در ادامه به نکته مهمی اشاره می کند!!
    72% آمریکایی های بالای 18 سال ترجیح می دهند برای خودشان کار کنند تا اینکه جایی استخدام شوند. آنها دوست دارند بیشتر، روی زندگی شان کنترل داشته باشند. بیشتر با خانواده شان زمان بگذرانند و در خانه شان کار کنند.
    او سپس اضافه می کند:
    نت ورک مارکتینگ، کسب و کاری است که خیلی وقت ها می توانید با زمان و تلاش بیشتر در آن سرمایه گذاری کنید. نکته ارزشمند در نت ورک مارکتینگ این است که شما را توان مند می کند تا به دنبال رسیدن به آرزوهای بزرگ تان تلاش کنید. به شما انگیزه می دهد تا آرزوهای بزرگ داشته باشید، باعث می شود آرزوهای بزرگتر در ذهن تان بپرورانید.

    نت ورک مارکتینگ به شما نوع فکر کردن، تجربه کردن و توان تصمیم گیری را هدیه می دهد. فقط کافی است که ذهن تان را از “نمی توانم” به “می توانم” تغییر دهید و به جای تسلیم شرایط بودن، سرنوشت زندگی تان را خودتان در اختیار بگیرید.
    مهمترین دلیل تان برای پیوستن به شرکت های نت ورک مارکتینگ، آموزش و فراگیری تجارت در دنیای واقعی و رشد شخصی تان باشد. در این رشته، مهم نیست که نام شما چیست؟ در کدام دانشگاه تحصیل کرده اید و یا حتی به دانشگاه رفته اید، درآمدتان چقدر است؟ مرد هستید یا زن، چقدر معروف هستید، چقدر باهوش هستید، مهم این است که بدانید چقدر برای یادگیری آماده اید، چقدر آماده اید تا رشد کنید و چقدر پشتکار و صبر دارید!!!

معیارهای اصلی انتخاب یک شرکت نت ورک مارکتینگ مناسب:


من برای این بخش از وب سایت و این یادداشت، تعصب فراوان دارم! (دکترگلزار مولف)

به نظر من، این مقاله مهم ترین نکاتی را که باید در انتخاب شرکت نت ورک مارکتینگ مورد توجه و دقت قرار داد، به روشنی شرح می دهد. انتخاب صحیح شرکت می تواند شروع موفقیت، تلاش و خلاقیت باشد. انتخاب یک شرکت نت ورکر مشکل دار می تواند فرد را برای همیشه از نت ورک مارکتینگ برنجاند. ضرب المثل بسیار ارزشمند ایرانی در اینجا به وضوح مصداق دارد:
خشت اول گر نهد معمار کج
تا ثریا می رود دیوار کج
واقعیت مهم دیگر این است که لیدرهای نت ورک مارکتینگ و مشاوران آگاه در این حرفه، می گویند دست کم نه نفر از هر ده نفری که به شرکت های نت ورک مارکتینگ ملحق می شوند، در خلال نود روز ابتدایی، یا از کار خارج می شوند و یا شکست می خورند. صرف نظر از درستی این ادعا، پرسش مهم این است که چرا میزان خروجی یا شکست، اینقدر بالا است؟!
همچنان که گفته شد و دوباره تاکید می گردد، مشکل مهم، “شیوه ورود” اکثر افراد به نت ورک مارکتینگ است. به نظر می رسد، آنها در این مورد منفعلانه عمل می کنند، به دیگران اجازه می دهند برایشان تصمیم بگیرند. در زمان انتخاب، به جای اینکه وقت کافی صرف کنند، دنبال شرکتی باشند که با علاقه ها، ارزش ها و وضعیت مالی شان مطابقت داشته باشد، به دیگران اجازه می دهند برایشان انتخاب کنند، یا کسی آنها را به جلسه ای دعوت کند و تصمیم بگیرد. علت این معضل بزرگ چیست؟
پاسخ این است که شاید مردم هنگام خرید، ابتدا با احساسات شان تصمیم می گیرند و بعد با فکرشان!!

 واقعیت این است که عقل سلیم و درک متعارف، در دراز مدت به تصمیم گیری بهتر و در نتیجه به کاهش میزان خروجی ها از نت ورک مارکتینگ کمک خواهد کرد.
نخستین گام برای گرفتن یک تصمیم عاقلانه در خصوص ورود به نت ورک مارکتینگ، صرف وقت، تامل و حوصله برای بررسی فرصت های موجود در نت ورک مارکتینگ است. شاید یکی از دلایل غافل شدن از تحقیق، برای بعضی از افراد این باشد که چون دنبال فرصتی برای کار پاره وقت !هستند پس دلیل خاصی نمی بینند که روزها و هفته ها برای تحقیق وقت صرف کنند. مهم ترین نکته نهایی این است که شاید برخی از افرادی که قصد ورود به نت ورک مارکتینگ دارند، برای تحقیق و بررسی نمی دانند چه سئوالاتی را باید بپرسند، یا اینکه تنبلی می کنند. در نتیجه فقط به اعتماد حامی شان یا اعتبار شرکت تکیه می کنند و این امر اغلب کافی نیست.
واقعیت تلخی که در ایران به وفور شاهد آن هستیم این است که تازه واردها (new comers) بدون مطالعه و تحقیق کافی، شرکتی را انتخاب و شروع به فعالیت می کنند. در واقع آنها با اولین شرکتی که با پیشنهاد کاری اش مواجه می شوند کار را شروع می کنند. اگر اولین شرکتی که نامش شنیده می شود خوب نباشد چه اتفاقی می افتد؟ کمترین خسارت، اتلاف وقت، انرژی و سرمایه است!
( شرکت ما بهترین برنامه سوددهی را دارد! می توانید در این شرکت درآمد زیادی داشته باشید ). این جمله ای است که شما از دهان همه دعوت کنندگان می شنوید.
بزرگان نت ورک مارکتینگ همیشه توصیه می کنند که “درآمد” تنها معیار ورود به نت ورک مارکتینگ نیست. این جمله را هم زیاد می شنوید:
( ما محصولاتی با کیفیت عالی داریم که می تواند زندگی تان را عوض کند! )
اما محصولات عالی هم علاوه بر اهمیت، نمی تواند دلیل اصلی پیوستن به شرکت نت ورک مارکتینگ باشد. رندی گیج ( Randy Gage) در کتاب “از ام وی تا زامبی ها” ( ترجمه استاد ارجمند جناب آقای پیام مقیم اسلام ) می فرماید:
متاسفانه، اکثر مردم زمان کمی را می گذارند تا انتخاب کنند که با چه شرکتی همکاری کنند، اما به نسبت، زمان بیشتری را صرف انتخاب مدل گوشی همراه خود می کنند! در واقع اکثر مردم اجازه می دهند که شرکت شان، آنها را انتخاب کند. آنها قطعا آینده بهتری خواهند داشت اگر قبل از پریدن به یک شرکت، ابتدا تحقیقاتی انجام دهند. وقتی اجازه می دهید شرکت ها شما را انتخاب کنند، دو نگاه در این خصوص وجود دارد:
۱- توسط کسی که او را می شناسید به شما شرکتی معرفی می شود. اگر افراد شرکت، پشتیبان شما شوند، متعهد به کار کردن با شما و برای شما باشند، شرایط ایده آل به نظر می رسد. لازم نیست که شما راجع به شرکت های دیگر زمان صرف کنید، تحقیق، مقایسه و بررسی انجام دهید، چون در این صورت، زمانی که باید درآمدزایی شما آغاز شود، تازه کار خود را شروع می کنید.
۲- شرکت شما به تازگی رفتارهای دراماتیک، ناسنجیده و غیر کارشناسانه انجام داده است، به طوری که موفقیت شما زیر سئوال رفته است و شما به این نتیجه رسیده اید که باید شرکت دیگری را برای فعالیت جدید انتخاب کنید.

ابزارهای موجود برای تحقیق، بررسی و انتخاب شرکت نت ورک مارکتینگ :

۱- اینترنت
۲- رسانه ها
۳- انجمن های نت ورک مارکتینگ
۴- مشاوران واقعی نت ورک مارکتینگ
۵- افرادی که با شرکت مورد بررسی در ارتباط هستند ( مدیران و توزیع کنندگان کالا )
۶- افراد متخصص در علم نت ورک مارکتینگ
ابزارهای فوق به شما کمک می کنند که چگونه اطلاعات مورد نیازتان را برای تصمیم گیری درباره پیوستن به یک شرکت به دست آورید:
۱- هرگز در جستجو به واسطه اینترنت پشیمان نخواهید شد. مطالب بسیار زیادی در رابطه با MLM ( نت ورک مارکتینگ چند سطحی) وجود دارد. از فیلترهای مختلف می توانید استفاده کنید، مثلا با نام هر کشور
۲) نشریات تخصصی مجازی در داخل و خارج از کشور و وب سایت های معتبر : برای مثال

  • مجله “سبک زندگی با نت ورک مارکتینگ” Network Marketing Life Styles با وب سایت mlmlifestyles.com
  • ماهنامه آموزشی و اطلاعاتی Up Line و وب سایت آن با همین نام
  • نشریه بین المللی نت ورک مارکتینگ “Money Makers”
    ۳) انجمن ها : علاوه بر ارائه فهرست مفصلی از شرکت های نت ورک مارکتینگ، این انجمن ها، مقالات، گزارش های ویژه و اطلاعات مفیدی درباره وقایع و فعالیت های مرتبط در اختیار مراجعین قرار می دهند.
    الف) انجمن فروش مستقیم (Direct Selling Association   (DSA   محل دفتر اصلی انجمن در کشور آمریکا است 
    ب) انجمن بین المللی نت ورک مارکتینگ چند سطحی   MLMIA  با وب سایت mlmia.com  این انجمن که دفتر اصلی آن در کشور آمریکا واقع شده، منابع بسیار مفیدی از جمله لینک ارتباط با متخصصین  مختلف حرفه نت ورک را  به مراجعین معرفی میکند
    ۴) مشاورین و روسای موسسات مشاوره ای نت ورک مارکتینگ: منابعی بسیار عالی هستند. یکی از معروف ترین آنها مایکل شفلد (M. Sheffield) رئيس موسسه مشاوره ای نت ورک مارکتینگ است که سالانه به بیش از ۴۰۰ شرکت در زمینه نت ورک کمک می کند. وب سایت او (Sheffieldnet.com) همیشه دارای اخبار دست اول و داغ است!
    کن راد (Kan Rudd) رئيس شرکت پرایم سیستمز در فلوریدای آمریکا تجربیات فراوانی دارد. او ساخت مجموعه های بزرگ و تربیت نت ورک مارکترهای معروف را در کارنامه خود دارد.
    جان هیز (John Hays) دارای فهرست رایگان ارزیابی شرکت های نت ورک مارکتینگ است و خود، آن را طراحی کرده است. وب سایت نامبرده mlmlegal.com منبعی از مقالات، اخبار، نشریه ها و اطلاعات جامع راجع به نت ورک مارکتینگ است .
    ۵- قبل از تصمیم گیری به ورود به شرکت نت ورک مارکتینگ مورد نظرتان با افراد مرتبط با شرکت و کالای آن گفتگو کنید از جمله:
    – صاحبان مشاغل آزاد مرتبط با کالا
    – مدیران و کارمندان شرکت
    – مسئولان دولتی مرتبط و ناظر 
    – فروشندگان کالا

    فروشندگان و توزیع کنندگان کالا به احتمال زیاد از نحوه عملکرد شرکت، اهداف آن و نحوه برخورد با مشتریان آگاهی دارند. حداقل با ۵ تا ۶ تن از آنها به صورت تلفنی یا حضوری مذاکره کنید. مهمترین پرسش هایی که می توانید از توزیع کنندگان شرکت مطرح کنید:
  • دلیل ورودتان به شرکت چه بوده است
  • قبل از حصول درآمد، چقدر هزینه کردید
  • آیا می توان به شکل پاره وقت به این شرکت وارد شد و موفق بود
  • میزان سودمندی آموزش ها چقدر بوده است
  • کدام یک از کالا های شرکت برایتان محبوب تر است و چرا
  • ارزیابی شما از نحوه خدمات به مشتریان توسط شرکت چیست
  • حداقل سه ویژگی که شما را جذب این  شرکت کردهٍ، نام ببرید 
  • رسالت شرکت چیست و برای ایفای آن چه اقداماتی انجام می دهد
  • آیا تیم مدیریتی شرکت نقاط ضعفی دارد. نقاط مثبت و قوت آنها کدام است
  • پلان درآمدی را توضیح دهید
  • قیمت کالا یا خدمات این شرکت در چه وضعیتی است ( منصفانه ، رقابتی )
  • آیا در ابتدای ورود، شرکت، شما را ملزم به خرید حجم معینی از کالا کرده است
  • آیا اگر الان به جای من بودید وارد این شرکت می شدید
    ۶- متخصصین، عرضه کنندگان، فروشندگان، مدیران و توزیع کنندگان ارشد می توانند نقاط ضعف شرکت را بیان کنند. ضمنا تحقیق کنید که شرکت مورد نظر شما در صورت نیاز به کمک های تخصصی، از چه کسانی کمک می گیرد. در صورت امکان با این دسته از افراد ملاقات کنید
    لازم است ملاک های مهم انتخاب شرکت را به چند بخش اساسی تقسیم کنیم:
    الف) ویژگی های مهم مدیریتی شرکت
    ب) ویژگی های مهم محصول و خدمات
     ج) ویژگی های مهم پلان درآمدی
     د) ویژگی های مهم آموزشی
    ه) ویژگی های شبکه سازی
    و) ویژگی حقوقی و قانونی بین المللی
    ز) ویژگی تیم لیدرشیپ
    ی) ابزارهای کمکی برای تحقیق، بررسی و انتخاب شرکت
    خ) ویژگی های شخصی خودتان

 ویژگی های مدیریتی:

مدیریت شرکت
:

دکتر زیگ زیگلار در کتاب ( از سیر تا پیاز نت ورک مارکتینگ ) به نقل از مایکل شفلد می فرماید:
در دوران حاضر، تاسیس یک شرکت نت ورک مارکتینگ پول هنگفتی نیاز دارد. او که تاکنون به بیش از ۳۰۰۰ شرکت نت ورک مارکتینگ مشاوره داده، معتقد است که امروزه بازارداری شبکه ای به تجارتی تبدیل شده است که صاحبان شرکت ها را نه یک شبه، بلکه آهسته آهسته به سود می رساند.

واقعیت این است که در محیط تجاری امروز، شرکت نت ورکر برای رقابت و ادامه بقا به میلیون ها دلار نیاز دارد. چه سرمایه گذاری بر عهده شخص خاصی باشد یا بر عهده گروهی از سرمایه گذاران یا یک سازمان یا موسسه، فرقی نمی کند. جواب می تواند برای شما قانع کننده باشد. آنچه اهمیت دارد، دانستن این نکته است که چه کسانی حامی این تجارت هستند؟ آیا ارزش ها، علایق و اصولشان با عقاید شما همخوانی دارد یا نه؟
صاحب شرکت چه کسی است؟

اگر شرکت های نت ورکر، به شکل خصوصی اداره می شوند، ممکن است این قبیل اطلاعات را فاش نکنند. امروزه در اکثر موارد شرکت های بازاریابی شبکه ای سعی می کنند همه اطلاعات را نمایش دهند. او همچنین به نقل از تام شرایتر (Tom Schreiter) نویسنده و مربی بازاریابی شبکه ای و یکی از صاحبان شرکت (Nutritional For International) می گوید: تنها چیزی که در بررسی یک شرکت نت ورک مارکتر واقعی به درد شما می خورد، دانستن نیت اصلی صاحبان شرکت است.
وقتی شرکتی با مشکل مواجه می شود صاحب شرکت دو کار انجام می دهد:
۱) پول را بر می دارد و فرار می کند.
۲) زحمت می کشد، مشکلات را حل می کند تا شرکت دوباره راه بیافتد.
پس شناختن صاحبان شرکت کار آسانی نیست. اما می توانید از توزیع کنندگان، کارمندان و فروشندگان قدیمی که مدت هاست در آن شرکت کار می کنند اطلاعات مفیدی کسب کنید. اما اگر قصد ورود به شرکتی تازه تاسیس دارید، اینها توزیع کننده قدیمی ندارند، در این صورت بپرسید که صاحب یا صاحبان شرکت در گذشته در کجا کار می کرده اند و یا قبلا اصلا شرکتی داشته اند یا نه؟
وضعیت مالی شرکت:
یک راه ارزیابی وضعیت مالی یک شرکت، مشاهده و بررسی صورت وضعیت های مالی آن است، اما در اکثر موارد این اسناد قابل تحلیل و استناد نیستند ( مگر آنکه دولتی باشد )
از طرفی باید پرسید : دیون شرکت چه چیزهایی است؟ میزان اعتبار شرکت چقدر است؟
آیا شرکت تا خرخره در قرض نیست؟
به ندرت دیده می شود که شرکت نت ورک مارکتر عاری از بدهی باشد. بدهی به تنهایی برای یک شرکت ( حتی با پیشینه طولانی ) عیب نیست. هر نوع گسترش، عمران، نظارت و افزایش خط تولید نیازمند وام و بدهی است. بعضی از شرکت ها برای جلوگیری از صفر شدن موجودی نقدینگی خود، دست به دریافت وام می زنند. مشکل از زمانی شروع می شود که شرکت بدهکار، نتواند برای جبران بدهی و تامین مالی برای ادامه فعالیت های اساسی، اقدام موثری انجام دهد. علامت این کمبود و وخامت مالی می تواند پرداخت نکردن به موقع کمیسیون نمایندگان و توزیع کنندگان باشد. کارنامه ضعیف یک شرکت در پرداخت کمیسیون ها زنگ خطر مهمی برای شماست تا در انتخاب تان تردید کنید.

وضعیت اعتبار مالی شرکت چگونه است ؟
به روش های زیر می توان تا حدودی به وضعیت اعتباری شرکت مورد مطالعه پی برد:

  • فروشندگانی که در کار توزیع و معرفی کالای شرکت هستند.
  • بانک ها و موسسات مالی که شرکت با آنها در ارتباط است
  • اتحادیه های تجاری مربوطه
  • کارمندان، مشتریان شرکت و حسابرسان
    درهر حال، هدف این است که بتوان گزارش پیشینه تجاری شرکت و برآورد اعتبار آن را تهیه نمود. برآورد اعتبار، شامل میزان خطاهای مالی شرکت و میانگین موجودی است که آن شرکت از دیگران قرض گرفته است.
فلسفه تاسیس شرکت :

این قابل درک است که در عالم تجارت، برای بسیاری از کمپانی های کوچک و بزرگ، به دست آوردن سود، تنها یکی از اهداف و منشور آنهاست. برندینگ ( Branding )، کمک به مردم، کمک به پیشرفت کشور، تلاش برای افزایش رفاه و تندرستی اقشار جامع می تواند فلسفه تاسیس شرکت و یا برخی از اهداف مهم آن باشد. چرا این فلسفه اهمیت دارد؟
شما و همه توزیع کنندگان برای داشتن تجارتی موفق باید تلاش کنید. برخلاف تجارت سنتی، فعالیت در نت ورک مارکتینگ ماهیتی Active دارد و نه Passive.
این بسیار مهم است که بدانید:
همکاران شما چه کسانی هستند؟

چه نوع کالا یا خدماتی ارائه می کنید؟
به چه میزان با مشتریان تان برخورد می کنید؟
به چه میزان از مشتریان تان، به دلیل رضایت شان از کالا یا خدمات، انرژی می گیرید؟

این موارد به نظر من ارزشی فراتر از پول دارند. جواب به همه موارد فوق مثبت است، اگر فلسفه تاسیس شرکت مورد اشاره، پویایی، هدف مندی و سرزندگی باشد.

اهداف شرکت:

در هیچ شرکتی، هدف صرفا به دست آوردن پول نیست و برای نت ورکرها و نمایندگان مستقل فروش هم، تنها انگیزه برای انجام کارهای سخت بازارداری، قطعا پول نیست.
از طرفی باید مطمئن باشید که اهداف شرکت با اصول و ارزش های شما همخوانی دارد، چون در غیر این صورت موجب بی انگیزگی شما می شود. کلید موفقیت یک نت ورکر در بازارداری شبکه ای انگیزه قوی اوست، چون انگیزه موجب پیشرفت زندگی او می شود. اگر شما از اهداف و ارزش های شرکت، خوشتان نیاید به تدریج و ناخواسته انگیزه تان را از دست می دهید.

اهداف شرکت باید نت ورکر را به وجد آورد، به علاوه اینکه، زندگی نت ورکر براساس اهداف و اصول شرکت بنا می شود.
در شرکت های نت ورک مارکتینگ قانونی و حرفه ای، فعالیت ها بر اساس اصول و رویه های منطقی و در راستای حمایت از حقوق توزیع کننده و مصرف کننده نهایی است و البته در جهت دوام و پایداری شرکت.
قوائد، اصول و شعارهای شرکت نباید فقط برای ظاهر سازی باشد. شرکت باید در عمل نشان دهد که نمونه عینی عمل کردن به سیاست هایش در راستای رضایت عمومی و حفظ حقوق توزیع کننده است. در بسیاری از موارد، قاطعیت در عمل، لازمه عملکرد شرکت است . برای مثال اگر توزیع کننده ای موجب اذیت و خسارت دیگران شود و یا بر خلاف مشتری مداری و منافع شرکت عمل  کند، شرکت باید برای دفاع از سایر توزیع کنندگان و احترام به اهداف و رویاهای آنها، اقدام قانونی و موثر مانند اخراج فرد خاطی انجام دهد.
همچنین بهتر است جواب این پرسش ها را پیدا کنید:

  • آیا شرکت بر اساس “یک شبه پولدار شدن” فعالیت می کند یا دارای اهداف بلند مدت است؟
  • اگر به دنبال شغلی باشید، آیا مایل هستید برای این شرکت کار کنید؟
ارزیابی تیم مدیریتی شرکت:

ویژگی های مهم تیم مدیریت شرکت نت ورکر که لازمه موفقیت هر شرکت می باشد عبارت اند از:

  • تیم مدیریت باید مشتاق و کاردان باشد .
  • تیم مدیریت باید سخت کار کند تا اهداف شرکت عملی شود و شکوه و عظمت شرکت تجلی یابد.
  • بهترین ایده ها، تجارب آموزشی، ابداعات و تحقیقات را سرلوحه خود قرار دهد.
  • تیم مدیریت شرکت باید با تمام توان به توزیع کنندگان برای موفقیت شان کمک کند.
  • تیم مدیریت شرکت باید نخبگان و مدیرانی را استخدام نماید که گرد هم می آیند تا نیاز توزیع کنندگان را برآورده کنند.
    یادآوری این نکته بسیار مهم است که کالاها، خدمات و نام شرکت، همه از اهمیت بالایی برخوردار هستند. تیم مدیریتی که موتور محرکه هر شرکت نت ورکر پنداشته می شود نباید نادیده گرفته شود.
    برای ارزیابی و شناخت تیم مدیریتی شرکت مورد علاقه تان به این نکات توجه نمائید:
  • قبل از همکاری، به روش های مختلف با مدیران اصلی و میانه گفتگو کنید .
  • با توزیع کنندگان موفق شرکت مذاکره کنید و از آنها بخواهید که واقع بینانه، همه حقایق، نقاط ضعف و قوت شرکت را برای شما بازگو نمایند.
  • حداقل یک یا چند تن از مدیران می بایست سابقه و رزومه خوبی  داشته باشند.
  • افراد متخصص باید در تیم حضور داشته باشند. به ویژه کسانی که بر کارهای اجرایی، مدیریت مالی، توزیع، امور نرم افزاری، پرداخت کمیسیون، امور قانونی، حقوقی و قوانین مالیاتی مسلط باشند.
  • تیم مدیریت باید مشاوران حرفه ای با تجربه در استخدام خود داشته باشد تا بتواند نقاط ضعف شرکت را پیدا کند و بهبود دهد.
  • تیم مدیریت شرکت باید اولویت های شرکت را به درستی تعیین و برای همه بیان کند و اعلام نماید که با چه سیاست و اصولی برای رسیدن به اهدافش اقدام می کند.
    مهم ترین مسئولیت تیم مدیریتی در شرکت های موفق نت ورک مارکتینگ:
  • تولید کالای با کیفیت، با قیمت منصفانه، به علاوه حمایت از قوانین روشن برای باز پس گیری کالا
  • پرهیز از دادن وعده های غیر واقعی و یا غیر قابل انجام، مثل وعده درآمدهای نجومی و غیر قابل دسترس و یا ثروت مند شدن در مدت کوتاه
  • پرهیز از اصرار به خرده فروشی و در صورت امکان، ترغیب به خرید شخصی و مصرف کالا توسط توزیع کنندگان، به هدف کمک به آنها جهت سهولت در معرفی و فروش کالا و خدمات به مصرف کنندگان نهایی
  • پرهیز از الزام توزیع کنندگان (در ابتدای عضویت در شرکت)  به خرید فهرستی انبوه از کالاهای مشخص
  • الزام تیم مدیریت به باز پس گیری کالا ها از توزیع کنندگانی که به هر دلیل قصد خاتمه همکاری دارند.
  • پرداخت به موقع کمیسیون و پاداش اعضای توزیع کننده
  • الزام به ایجاد شرایط یکسان برای همه اعضا و توزیع کنندگان، پرهیز از تبعیض، ایجاد فرصت های یکسان جهت پیشرفت برای همه، فارغ از نوع نژاد، مذهب، رنگ پوست، جنس و سن آنها
    همیشه این سوال را در ذهن خود داشته باشید:
  • آیا نظر کارمندان، توزیع کنندگان و فروشندگان شرکت نسبت به تیم مدیریتی مثبت است؟

ارزیابی آینده شرکت به واسطه بررسی گذشته آن :
این پرسش برای هر فرد در بررسی عملکرد شرکت پیش می آید: چه تضمینی وجود دارد که شرکت مورد نظر نت ورک مارکتینگ، به قوت خود باقی بماند و فعالیت نماید؟
نگاهی به مسیر گذشته شرکت می تواند تا حدودی مسیر و مقصد آینده آن را پیش بینی کند.
همچنین می توان عملکرد شرکت را با شرکت های مشابه (که همان محصول و خدمات را ارائه می کنند) مقایسه نمود و از مشکلات پیش روی آنها آگاهی یافت.

گزارش های مختلف حاکی از آن است که در نیم قرن اخیر بیش از ۱۵۰۰۰ شرکت نت ورک مارکتینگ قانونی در این تجارت مشغول به فعالیت بوده اند، اما تنها ۳۰ شرکت توانسته اند، بیش از ده سال به فعالیت خود پیروزمندانه ادامه دهند.

  • یک روش بررسی می تواند پیدا کردن جواب به این پرسش باشد که شرکت مورد نظر شما چه نقاط مشترکی با شرکت های با سابقه دارد
    این گواه خوبی خواهد بود تا قدرت شرکت و افق پیش روی آن را ارزیابی کنید.
  • دریافت اطلاعات موثق درباره سابقه شرکت، حوزه های فعالیت، تعداد توزیع کنندگان و میزان سود ناخالص سالانه شرکت
  • استفاده از نشریه های تجاری مطرح از جمله:
    Network Marketing Life Style یا     Business Start Ups
  • کمک از فردی که شما را با شرکت نت ورک مارکتینگ مورد اشاره آشنا کرده است و درخواست کمک برای تهیه اسامی، شماره تلفن و ایمیل توزیع کنندگان فعلی و قبلی آن شرکت و مشتریان خرده فروش
  • کمک از مراجع قانونی مرتبط
  • جواب این پرسش را به دست آورید که آیا شرکت مورد نظر، عضو انجمن های مهم نت ورک مارکتینگ هست؟ از جمله “انجمن فروش مستقیم”    DSA  و  MLMIA
    چون اعضای این انجمن ها استاندارد های ارائه شده توسط انجمن را پذیرفته اند.
  • حضور در جلسات تجاری و آموزشی شرکت، طرح پرسش و صحبت با افراد حرفه ای

ورود به شرکت تازه تاسیس یا قدیمی ؟
در جواب این پرسش مهم رندی گیج (Randy Gage) در کتاب “از ام وی تا زامبی ها” می فرماید:
هر دوی این شرکت مزایایی دارند و شما باید خود بر پایه اینکه چه چیزی برایتان مهم تر است انتخاب کنید و این به شخصیت شما باز می گردد!!
به این نکات توجه کنید:

  • اکثر شرکت های فروش مستقیم در نت ورک مارکتینگ بعد از ۲ تا ۳ سال از بین می روند. این طبیعت کسب و کارهایی است که بر پایه کار آفرینی بنا می شوند.
  • هر شرکتی که تازه شروع به کار می کند و هنوز ناشناخته است، پتانسیل رشد فوق العاده ای دارد، ریسک بالایی نیز دارد، اما امکان دریافت پاداش ها در آن بیشتر است.
  • شروع به کار کردن با شرکت های معروف و خوش نام، اعتبار خوبی به شما می دهد و با افراد بدبین کمتری برخورد خواهید کرد.
  • اگر شما نسبت به شغل های پر ریسک حساسیت زیادی ندارید، ممکن است از چالش های یک شرکت نوپا یا شرکت استارت آپ خوشتان بیاید و شاید درآمد بالایی داشته باشید.
  • اگر محافظه کار و به دنبال امنیت بیشتر هستید بهتر است با یک شرکت قدیمی شروع به کار کنید. موقعیتی که با شخصیت، نیازها و اوضاع مالی شما مطابقت بیشتری داشته باشد.
  • یادتان باشد، ساخت یک کارخانه، نیازمند به زمان، سرمایه و مدیریت قوی است، از جمله :
    پیدا کردن مکان مناسب
    نقشه کشی و ساخت کارگاه
    جانمایی دستگاه های تولید
    تامین مواد اولیه
    تامین منابع انسانی متخصص و آموزش آنها
    تامین تجهیزات اداری، انفورماتیک و آموزشی
    پیدا کردن یک شرکت که هیچ بدهی نداشته باشد تقریبا غیر ممکن است .

ساختار و چارت سازمانی :

بطور جدی و پیگیرانه چارت سازمانی پرسنل شرکت مورد نظرتان را بررسی کنید، با توجه به این واقعیت که در شرکت های نت ورک مارکتر، تیم حمایت کننده از توزیع کنندگان نقش مهمی را ایفا می کند.
مهمترین بخش ها و پست های سازمانی یک شرکت رسمی می بایست شامل این موارد باشد:

  • رئيس یا مدیر عامل
  • مدیر ارشد مالی
  • مدیر ارشد فناوری IT
  • مدیر ارشد داخلی
  • مدیر ارشد R&D
  • مدیر ارشد اجرایی
  • مدیر ارشد توزیع، سرویس مشتریان و آموزش
  • مدیر فروش و ارزیابی
  • دستیاران و کارمندان تابعه
    همه بخش های یک سازمان ( به شرح فوق ) بسیار اهمیت دارند و هر کدام در جای خود نقش مهمی ایفا می کنند. روحیه کار تیمی و داشتن تجربه کافی در امور نت ورک مارکتینگ ( و نه مارکت سنتی ) شرط اصلی موفقیت شرکت و رضایتمندی مشتری است.

شرکت چگونه شما را حمایت خواهد کرد؟
به نظر من مهم ترین بخش یک شرکت نت ورک مارکتینگ تولیدی، بخش مدیریت فروش است. این مدیریت، نقش بسیار مهمی در پیشبرد اهداف شرکت و سوددهی مورد انتظار دارد. همچنین در این بخش، سیاست های اطلاع رسانی، تبلیغات، امور توزیع کنندگان، دغدغه های مصرف کنندگان، ابزارهای تبلیغاتی، خدمات پس از فروش برنامه ریزی و انجام می شود.
در دو دهه اخیر که دیجیتال مارکتینگ، نقش مهم و کلیدی در اطلاع رسانی و تبلیغات داشته است وب سایت قدرتمند و به روز شده، کلیپ های آموزشی، کلیپ های ویژگی محصول و اپلیکیشن های موبایلی، پوسترهای تبلیغاتی مجازی، همه نمونه ای از ملزومات یک شرکت نت ورکر است. این موارد بسیار هزینه بر هستند.

هیات مدیره، گروه مالی و مدیریت فروش باید بدانند که انجام هزینه برای تبلیغات، مساوی با سرمایه گذاری بلند مدت برای شرکت و بسیار حیاتی است. بدون ابزارهای تبلیغاتی موثر، محتواها و مواد تبلیغاتی، پیشرفت تقریبا غیر ممکن است.
گردهمایی های سالانه، فصلی، ماهانه و هفتگی در کشورهایی که دفاتر نمایندگی فعال وابسته به شرکت دارند، میزبانی لیدرهای شرکت، طراحی و توزیع پک های آموزشی، سمینارها، دورهمی ها و رخدادهای مختلف، همگی از ملزومات اصلی برای کمک به توزیع کنندگان، افزایش میزان فروش و رضایت مندی مشتری است.
نکته مهم دیگر این است که شرکت های نت ورک مارکتینگ نباید تنها به تعریف و تمجید از خود بپردازند. مساحت کمپانی، دستگاه های تولید، تعداد کارمندان و … همه دارائی های ثابت شرکت هستند و تعریف و تمجید از آنها مشکلی را از نمایندگان فروش حل نمی کند.

یک روز عادی در شرکت مورد نظر شما چگونه می گذرد؟
همچنان که می دانید، اموری در هر شرکت وجود دارد که به طور روزانه تکرار می شوند و بعضا به مشتریان و توزیع کنندگان ارتباط اجتناب ناپذیری دارند. بنا بر این دانستن اینکه در یک روز یا هفته عادی، در آن شرکت چه می گذرد خالی از لطف نخواهد بود.
شرکت نت ورکر در ارتباط با ارسال به موقع کالا، واریز به موقع پاداش و پورسانت به نمایندگان ، پاسخ به ایمیل ها، پاسخ به درخواست های عضویت، ارسال رایگان کالا تا مقصد اعلام شده توسط مشتری، جواب به درخواست های تلفنی و نحوه تعامل با پرسنل اداری شرکت، همگی از مواردی هستند که تقریبا برای هر توزیع کننده ممکن است پیش بیاید. اگر شرکت در قبال انجام یک یا چند مورد از موارد فوق ناتوان است، باید از این شرکت بگذرید. ناگفته نماند که حتی بهترین شرکت ها هم در بروز شدن خدمات خود و به دست آوردن رضایت مشتری مشکلاتی، را تجربه می کنند، اما مهم این است که این ناهماهنگی ها و مشکلات چندبار تکرار می شوند!

کیفیت دفتر کار الکترونیکی و اکانت شما:
قبل از هر گونه ثبت نام در شرکت، از توزیع کنندگان آن شرکت بخواهید تا نحوه عملکرد میز کار توزیع کننده را در وب سایت شرکت به شما نشان دهند.

  • آیا شرکت طرح ارسال خودکار کالا دارد؟
  • آیا تسهیلات لازم برای صدور پیش فاکتور، چاپ و پرداخت آسان پیش بینی شده است؟
  • آیا در هر کشور، شرکت، نماد اعتماد الکترونیک آن کشور را دریافت کرده است؟
  • آیا درخت واره پورسانت زیر مجموعه های شما به درستی و به روز نشان داده می شوند؟
  • آیا همه کالاهایی که در کاتالوگ ها و فهرست قیمت شرکت آورده شده است، در انبار کالا موجود و قابل فروش است؟
  • آیا برای کالاهای دارای تاریخ انقضا، شرکت، اطلاعات مهم شامل تاریخ انقضای کالا را قبل از فروش اعلام می کند؟
  • آیا منوی خدمات در وب سایت، قابل انجام، راحت و در دسترس است؟
انتخاب شرکت مساوی است با انتخاب شغل :

احتمالا شما در مقطعی از زندگی به دنبال فرصت های شغلی بوده اید. قبل از اینکه حقوق بگیر یک کارفرما باشید، به چه میزان جستجو و تحقیق می کنید؟ چه فاکتورهایی برای شما مهم است؟
چه مواردی را ترجیح می دهید که از کارفرما بخواهید تا برایتان روشن نماید؟
بسته به تمایل ها، استعدادها، علائق و نیازهایتان، احتمالا لیستی بالا بلند از معیارهایتان به صورت پرسش تهیه می کنید تا از کارفرمای آینده سوال کنید و در نهایت مطمئن شوید، شرکتی که انتخاب کرده اید، بخش عمده ای از نیازهای شما را برآورده خواهد کرد. برخی از پرسش های شما به شرح زیر است:
میزان حقوق ماهانه، بیمه، عیدی و پاداش، شرح وظایف، کیفیت فیزیکی محیط کار، تعداد همکاران، فاصله از محل سکونت، سرویس ایاب و ذهاب، ساعت کار، اعتبار شرکت، شخصیت کار فرما، نحوه دریافت حقوق، مدت قرارداد، پیشینه شرکت و ….
وقتی به دنبال شغلی هستید که قرار است بیش از ۸ ساعت در روز در آنجا کار کنید، همه این معیارها برایتان مهم می شود. آیا این معیارها برای انتخاب و ساخت تجارت آینده تان مهم نیستند؟! ممکن است بگوئيد کار پاره وقت است و اهمیتی ندارد. من معتقدم نت ورک مارکتینگ اصلا کار پاره وقتی نیست. چیزی بیشتر از تمام وقت است.
امیدوارم الان اهمیت تحقیق در مورد کیفیت، باید و نباید های شرکت نت ورک مارکتینگ را درک کرده باشید.

تجربه تیم مدیریت در زمینه نت ورک مارکتینگ :

همانند تمامی صنعت ها، مهارت ها و فنون مختلف در تجارت، لازمه موفقیت در راهبری نت ورک مارکتینگ، برخورداری از تبحر و سابقه مفید در همه جوانب آن است. تیم مدیریتی می بایست علاوه بر داشتن تجربه تجاری، در زمینه بازارداری شبکه ای صاحب تجربه باشد. اگر مدیران شرکت درک درستی از این صنعت نداشته باشند موفق شدن در آن غیر ممکن خواهد بود. آنها نمی توانند فعالیت های اساسی و دغدغه های کوچک و بزرگ مشتریان و توزیع کنندگان را درک کنند.
بسیاری از کارشناسان نت ورک مارکتینگ معتقدند که تیم مدیریتی علاوه بر سابقه و تجربه مفید باید تیم مشورتی نیز داشته باشند و به توصیه های آنها در مواقع لازم گوش دهند. درک این نکته ساده است. بهترین تیم مدیریتی هم قادر نخواهد بود به هر پرسشی پاسخ دهد و هر مشکلی را حل کند. رسیدگی به تمام مشکلات ریز و درشت در تجارت نت ورک مارکتینگ، توسط تیم مدیریت حتی در صورت کار تمام وقت، انتظاری غیر منطقی است.

ب ) ویژگی های مهم محصول و خدمات:
بدون تردید کالا یا خدمات قابل ارائه در هر شرکت نت ورک مارکتینگ، مهم ترین فاکتور در کسب موفقیت شرکت، از مهم ترین معیار ارزیابی و انتخاب شرکت مورد مطالعه و نیز مهم ترین دغدغه، برای هم توزیع کنندگان و هم مصرف کنندگان نهایی خواهد بود.
اساس نت ورک مارکتینگ واقعی، همیشه تولید و توزیع کالای با کیفیت است، کالایی که منحصر به فرد باشد، چشم های مصرف کننده با دیدنش برق بزند و کیفیت بالای آن مبلغ خودش باشد. برخلاف تصور باطل برخی از افراد، نت ورک مارکتینگ، جای “هر چیزی فروختن” نیست و نت ورکر واقعی کسی است که تنها، کالایی را می فروشد که خود با تمام وجود حاضر به مصرف آن است.

آیا خودتان مصرف کننده آن کالا یا خدمت هستید؟
پرسشی بسیار واضح، جدی و منطقی و یک محک واقعی است. از طرفی یک فروشنده حرفه ای (یعنی کسی که می تواند بنای تجارتی بگذارد و حقوق مشتریان را در نظر بگیرد) کسی است که هرگز کالایی را که خودش قبول ندارد به دیگری نمی فروشد، چون معتقد است در رابطه ای دو طرفه، می تواند این اطمینان را به مشتری بدهد. این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اگر کالا در کیفیت حرفی برای گفتن داشته باشد آنگاه برای نت ورک مارکتینگ گزینه ای عالی است. وقتی که شما قلبا معتقد باشید که مشتریان باید از کالا و خدمات ارائه شده راضی باشند، در این صورت شما برنده خواهید بود. پس مطمئن شوید، شرکتی را انتخاب می کنید که خودتان هم کالاهای آن را می پسندید و از آنها استفاده می کنید.

خریدار کالای شرکت چه کسانی هستند؟
این بسیار اهمیت دارد که بدانید جامعه مخاطب شما چه کسانی هستند. آیا خریدار کالای شما افراد میان سال تشکیل می دهند؟ آیا بیشتر مشتری های شما خانم ها، مادران و زنان خانه دار هستند؟ آیا از کار کردن در این بازار لذت می برید؟ اگر کالای شما مورد نیاز قشر کارگر است، آیا برای همکاری با آنها مشکلی ندارید؟ اگر مخاطب شما اکثرا کارمند هستند، آیا چالش مهمی ندارید؟ شما باید مشتریان خود را بشناسید و سازگاری تان را با آنها بررسی کنید. شک نکنید، اگر افرادی که در نت ورک مارکتینگ با آنها آشنا می شوید را دوست داشته باشید ( یعنی مشتریانی که با آنها برخورد می کنید یا توزیع کنندگانی که در زیر مجموعه شما فعالیت می کنند) در آن صورت به احتمال زیاد به کار در این تجارت ادامه می دهید.

میزان خرید کالا و تکرار مصرف آن توسط خریداران:
 نت ورکر و بازاردار شبکه ای، علاوه بر دانستن اینکه چه کالایی را عرضه می کند و جدای اطمینان از کیفیت بالای کالاها یا خدمات، باید از تکرار مصرف آنها توسط مصرف کنندگان مطمئن باشد. اگر شما برای کالایتان به طور مرتب فروش نداشته باشید، میزان فروش و رقم چک های شما کوچک خواهد بود تا جایی که ممکن است ارزش زحمات و تلاش های شما را نداشته باشد.
نکته مهم این که بهتر است به دنبال کالا یا خدماتی باشید که همه یا بیشتر افراد جامعه ترجیحا به آن نیاز دارند و یا سبد کالای شرکت مورد نظر شما، طیف وسیعی از افراد جامعه را در هر سن و سال در برگیرد. بسیاری از مردم به طور روزانه یا هفتگی، محصولات غذایی، شوینده ها، ویتامین و مکمل های کنترل وزن را مصرف می کنند، اما آیا همه آنها به دستگاه تصفیه آب یا یک اتوی خانگی احتیاج دارند؟
آیا حاضرید کالا یا خدماتی را عرضه کنید که مردم به مدت چندین سال از آن استفاده می کنند؟ طبیعتا اگر کالا چیزی نباشد که مشتری همیشه یا بیشتر مواقع از آن استفاده کند، میزان فروش شما پایین خواهد بود. بر اساس قانون مصرف، شما باید در نت ورک مارکتینگ سرمایه و وقت خود را صرف کالا و شرکتی کنید که مردم به طور مداوم و همیشه از آن استفاده می کنند و یا در سبد کالای آن شرکت، طیفی از کالاهای مختلف با نیازهای متفاوت وجود داشته باشد.

آیا خریداران از مزایای کالای شما مطلع هستند؟
افراد جامعه ای که شما در آن زندگی می کنید نیازهای مختلفی دارند. اقبال مصرف کالا و خدمات، برای آحاد جامعه بستگی به وضعیت اقتصادی، کیفیت زندگی، تحصیلات، وضعیت بهداشت، توزیع سنی جمعیت، نرخ تورم و بیکاری، عادات غذایی، اعتقادات دینی و ملی آنها دارد.
با توجه به موارد فوق، ممکن است میزان فروش کالا یا خدمات مورد نظر شما به میزان معلومات و آگاهی مخاطبین شما بستگی داشته باشد. برای مثال ممکن است شما مکمل کاهنده قند خون بفروشید، به طوری که مصرف آن، میزان نیاز بیماران دیابتی را به داروی انسولین به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. در این صورت، میزان فروش و درآمدتان بستگی به میزان آگاهی مخاطبین شما خواهد داشت، چون همه افراد از مزایای ویژه مکمل شما و اثرات مثبت آن در کاهش وابستگی به انسولین مطلع نیستند. این نکته در مورد هر کالا یا خدماتی صادق است. اگر مزایای استفاده از یک کالا برای مخاطبین آشکار نشود، فروش آن کالا به سختی انجام می گیرد.
بنا بر این طبیعی است که به دنبال کالا و خدماتی باشید که مردم به طور مداوم از آنها استفاده می کنند و از مزایای آن آگاه تر هستند. شما نمی توانید به امید اینکه مردم را متقاعد به مصرف کالا خواهید کرد، به تجارت نت ورک مارکتینگ برای این کالا و فروش آن امیدوار باشید.
از طرفی مردم، الزاما آنچه را که شما می گویید باور نمی کنند، اما آنچه را که خودتان مصرف می نمائید باور می کنند. آنها زمانی توصیه های شما را باور می کنند که بدانند خود شما مصرف کننده آن کالا هستید و از مزایای آن بهره مند شده اید.
توصیف های نامعقول و بزرگ نمائی مزایای کالا:
در دنیای تجارت امروز، برخی کمپانی ها چه در مارکتینگ سنتی و چه در نت ورک مارکتینگ، برای دست یابی به سود و سهم بازار، به رفتارهای نامتعارف اقدام می کنند. مثلا توصیف مزایا یا ویژگی هایی که بدون شواهد علمی به یک کالا نسبت داده می شود. از جمله بیان عبارت هائی مانند معجزه، جادویی، کشف تازه، درمان قطعی. 
توصیف های اغراق آمیز و نامعقول، نه تنها مردم را نسبت به حرفه نت ورک مارکتینگ بدبین می کند بلکه موجب کاهش اعتبار شرکت توزیع کننده و حتی نابودی آن می شود.
دیر یا زود کالاهای تقلبی و بی کیفیت توسط ادارات ناظر و ذی ربط و حتی اشخاص، شناسایی و توقیف می شوند. قید چنین محصولاتی را بزنید!! جالب است بدانید، کالاهای تقلبی و بی کیفیت اغلب از طریق شکایات مرتبط با برچسب ها، تبلیغات عوام فریبانه و بروشورهای تبلیغاتی این کالاها شناسایی می شوند.
در مواردی هم متاسفانه توزیع کننده ادعا می کند که کالایش مورد تائید رسمی سازمان های علمی، ادارات و انجمن های مرتبط است، در حالی که اگر دلیل و مدرکی ارائه نشود یا حتی تاریخ اعتبار هر نمونه مجوز یا گواهی نامه گذشته باشد،ادعای واهی به حساب می آید .

 آیا کالا یا خدمات می تواند به وعده هایش عمل کند؟
دکتر زیگ زیگلار (Zig Ziglar) در کتاب از “سیر تا پیاز نت ورک مارکتینگ” می فرماید: نیازی نیست که شما یک بازاردار حرفه ای باشید تا تصمیم های خوبی درباره کالاها و خدمات بگیرید. اما مراقب باشید در دام شرکت هایی نیافتید که تعاریف پر آب و تابی از محصولات و خدمات  شان می کنند، در حالی که هنوز بازار واقعی این محصولات به وجود نیامده است.
در تجارت ادعا کردن کار آسانی است. در مورد ادعاها از عقل تان کمک بگیرید، مانند ادعای یک شرکت نت ورک مارکتینگ برای کشف داروی ضد سرطان. بررسی کنید که آیا تاکنون تحقیقی راجع به درستی ادعاهای این شرکت ها صورت گرفته است؟ در اغلب موارد زمانی که پای ارائه مدرک و آمار برای کالا به میان می آید چیزی وجود ندارد. این یک علامت خطر است. حتی توصیه می شود با وجود داشتن مدارک و اسناد به بررسی و صحت آن پرداخته شود.

 همواره برای کالا کیفیت حرف اول را می زند:
بزرگترین تمایز بین کالاهای مختلف از نگاه مشتری در دنیای امروز کیفیت آنهاست. متاسفانه برخی از شرکت ها پس از پشت سر گذاشتن رشد اولیه ، رفع بدهی ها، به دلیل طمع و یا در دوران رکود اقتصادی و تورم، به نیت کاهش قیمت تمام شده، از کیفیت کالای خود می کاهند.

از طرفی به ویژه در دنیای نت ورک مارکتینگ، وقتی یک کمپانی، دنیا را با جدیدترین محصولات خود آشنا می سازد، شرکت های دیگر شروع به تولید کالای مشابه می کنند. از شرکت هایی که چنین رویه ای دارند و روی کیفیت کالا و خدمات شان سرمایه گذاری نکرده اند دوری کنید. این شرکت ها در بازار تجارت ماندگار نیستند.
کیفیت کالاهای مورد نظرتان را به روش های مختلف، تائیدیه ها، گارانتی ها و سابقه مصرف آنها بررسی و ارزیابی کنید. فاجعه زمانی رخ می دهد که شما از زبان مشتری می شنوید که کالای شما به درد نخور هستند و پولشان را دور ریخته اند.
مردم برای خرید و مصرف برخی کالاها علاوه بر کیفیت، برای کاربرد آن جهت سنین پر ریسک مانند اطفال و سالمندان بسیار حساس هستند . در مورد ایمن بودن کالا و تائیدیه های رسمی دولتی یا انجمن های تخصصی علمی مربوطه تحقیق کنید. به راحتی نباید جملات کمپانی را راجع به تدابیر امنیتی و محرمانگی داده ها بپذیرید. شرکت های ممتاز تولید کننده نت ورک مارکتر از دادن اطلاعات علمی صحیح به توزیع کنندگان و مصرف کنندگان نهایی دریغ نمی کنند.

تحویل کالا بر عهده کیست؟
امروزه تحویل رایگان ( درب منزل ) برای کالا، به خواست عمومی و گزینه ضروری برای مصرف کننده نهایی تبدیل شده است. علاوه بر اینکه تحویل در محل برای برخی کالا ها به جهت ماهیت آسیب پذیری آنها دارای اهمیت شده است، باید به مشتری حق داد که در موارد مساوی بودن شرایط و کیفیت دو کالای مورد تقاضا، اولویت را به تحویل رایگان بسپارد. برابر قوانین
موجود در ایران، در حال حاضر فروشگاه های اینترنتی موظف به تحویل کالا به شکل رایگان به آدرس اعلام شده هستند.
از طرفی چنانچه ارسال کالا به صورت مستقیم توسط شرکت عرضه کننده انجام گیرد، در این صورت زحمت انبار کردن کالا و برنامه ریزی ها برای تحویل کالا توسط نمایندگان و توزیع کنندگان حذف می شود.

آیا شرکت نت ورکر شما را ملزم به خرید عمده ابتدایی و انبار کردن کالا می نماید؟
مجبور کردن توزیع کنندگان و نمایندگان مستقل فروش، به خرید حجمی معین و سنگین از کالا، در ابتدای فعالیت به بهانه سرویس دهی بهتر، بخشی از شرایط پلان های درآمدی برخی از شرکت های نت ورک مارکتینگ است. از این شرکت ها پرهیز کنید. چون عاقبت خوبی برای شما ندارد، به دلایل مختلف و قابل وقوع از جمله:

  • ناتوانی نماینده در فروش کالا به دلیل های مختلف مثل نقص در آموزش یا بی علاقگی
  • قیمت بالای محصولات
  • فرا رسیدن تاریخ انقضای محصولات
  • نبودن تناسب بین تعداد خریداری شده از کالا و نیاز بازار
    توزیع کنندگان وقتی نتوانسته اند کالا ها را بفروشند، دچار دردسر و خسارت مالی شده اند. از نگاه قانونی، فعالیت شرکت هایی که نمایندگان خود را ملزم به خرید و انبار نمودن مقدار فراوانی از کالاها می کنند غیر قانونی است.

آیا شرکت خود را ملزم به باز پس گیری کالا می داند؟
بیشتر شرکت های معظم و قانونمند که مشتری مداری و رضایت مشتری را در سر لوحه و منشور خود دارند و نیز از کیفیت محصولات خود مطمئن هستند، کالاهای انبار شده توزیع کننده را از وی بازخرید می کنند و رسما این موضوع را در قراردادهای مابین شرکت و توزیع کننده درج می کنند.
معمولا در دو حالت این باز پس گیری انجام می شود:
۱ ) هرگاه توزیع کننده به دلایل مختلف عضویت خود را لغو می کند.
۲) هرگاه توزیع کننده نتواند در مدت معینی ( که شرکت تعیین می کند ) پس از خرید کالا، تمام آن را بفروشد.
در این موارد ممکن است بازپس گیری با قیمت ۹۰ درصد قیمت خرید اولیه توسط شرکت انجام شود. همچنین هر پورسانتی که از بابت سفارش کالا به توزیع کننده پرداخت شده است به شرکت بر می گردد.
عملکرد شرکت های مشتری محور به روش های مذکور، هم با روح قانون سازگار است و هم آسایش فکری مشتری را به دنبال دارد.

آیا مصرف کنندگان حاضرند کالا و خدمات شما را در بازار معمولی و با همان قیمت خرده فروشی خریداری کنند؟ 
کالا و خدمات مناسب در دنیای نت ورک مارکتینگ، کالا و خدماتی است که فرد در یک بازار معمولی حاضر است همان را به قیمت خرده فروشی آن خرید کند و نه بیشتر.
هرگاه شرکت، از یک طرف، برای کالا یا خدمات خود، ارزش و قیمتی غیر واقعی تعیین نماید و از طرف دیگر همان کالا و خدمات را با تخفیف ( آن گونه که در طرح های تخفیفی و یا باشگاه هدیه ها مرسوم است ) ارائه کند، نتیجه ای جز شکست در پی نخواهد داشت. اگر کسی نمی خواهد کالا و خدمات شما را بدون شرکت در طرح های مختلف ( تشویقی، جبرانی و هدیه ) بخرد، شما احتمالا در یک شرکت هرمی ( Pyramidal ) فعالیت می کنید!!
اگر شرکت از جذابیت، بازی با اعداد و انجام تبلیغات پر سرو صدا با عنوان های مختلف، استفاده می کند، مشتری های شما را آن چنان هیجان زده می کند که متوجه نمی شوند برای کالای شرکت قیمت بیشتری را پرداخت می کنند شما به زودی متضرر خواهید شد.
یک باشگاه مستحکم خرده فروشی شفاف و قانونمند، متشکل از مصرف کنندگانی خوشحال و رضایتمند ( که دریافت پاداش و هدیه در اولویت آنها نیست ) نشانه خوبی است که یک شرکت قوی را نشان می دهد. موفقیت شما بر پایه این موضوع مهم بنا شده است که بتوانید کالای خود را به دست مصرف کننده نهایی برسانید، یعنی کسی که آن را استفاده کند و دوباره سفارش دهد.
شما باید مشتریانی داشته باشید که بخواهند مبلغ خرده فروشی کالای شما را پرداخت کنند. اما این بدان معنی نیست که شرکت ملزم است کالا را ارزانتر از کالای مشابه بیرونی بفروشد، بلکه به این معنا است که کالای مورد اشاره آنقدر ارزش دارد که شما و دیگران بخواهید مبلغ آن را پرداخت کنید.
در حقیقت بسیاری از شرکت های نت ورک مارکتینگ فروش مستقیم، کالاهایی دارند که مبلغ آنها گران تر از کالای مشابه بیرونی است، ولی به واسطه داشتن کیفیت بالا و اثر بخشی خوب و گاها انحصاری بهای بالاتری را از مصرف کننده طلب می کنند.
 آیا اگر در فرصت درآمدزایی و نمایندگی فروش شرکت فعالیت نکنید باز هم این کالا را برای خودتان خریداری می کنید؟
با خودتان صادق باشید. آیا مشتری مصرف کننده شما حق دارد این دو سوال را از شما بپرسد؟
۱) آیا این کالا به درد می خورد؟
۲) آیا خودتان از این کالا استفاده می کنید؟
اگر برای این دو پرسش جوابی ندارید توقع نداشته باشید که دیگران به تجارت شما ملحق شوند.

آیا کالای شرکت خاص و منحصر به فرد است ؟
همانند تجارت سنتی، بهترین شرایط در نت ورک مارکتینگ این است که کالا یا خدمات در انحصار شرکت مورد نظر شما باشد. در این صورت مشتریان تنها می توانند از طریق شما کالای خود را تامین کنند. حال تصور کنید که به طور متقابل اگر همانند کالا یا خدمات شما در سایر فروشگاه های خرده فروشی و وب سایت ها حراج شود، شما با چالش های بسیاری برای فروش رو به رو می شوید و ناچار هستید به واسطه رقابت های قیمتی، کالای خود را به فروش برسانید.
از طرفی هر چه کالای شرکت موردنظر شما مصرفی تر باشد، اقبال و موفقیت شما در همه موارد بیشتر خواهد بود. چون مشتریان به طور مداوم محصولات شما را مصرف می کنند، پس سفارش های متوالی بیشتری از طرف آنها انجام خواهد شد. نتیجه، حجم فروش بالاتر و چک های درآمدی بیشتری برای شماست.
سوالات مهم دیگری که باید درباره کالا و خدمات به جواب برسید:

  • آیا بازاری برای فروش کالا و خدمات به صورت خرده فروشی مورد نظر وجود دارد یا شما مجبورید بازاری برای آنها ایجاد کنید؟
  • آیا محصولات شرکت برای همه افراد قابل استفاده است؟
  • آیا شرکت برای فروش محصولات خود، به روش زرق و برق ایجاد کردن و تعریف کردن پر آب و تاب از کالاها متوسل می شود؟ و یا بر اساس موازین قانونی و مردم پسند به فروش می پردازد؟
  • آیا شرکت از برنامه های آموزشی مشخص و موثری برای آموزش توزیع کنندگان کالا و خدمات استفاده می کند؟
  • آیا مزایای کالا قابل نمایش است؟ آیا مشتری بلافاصله مزایای وعده داده شده را احساس می کند؟
  • آیا کالای  شرکت، با مشتری نوعی ارتباط احساسی ایجاد می کند؟
  • آیا کالای مورد نظر منطبق با گرایش های روز دنیا است؟ آیا ارگانیک یا دوست دار زمین است؟
    همچنان که در ابتدای بحث مطرح شد، محصول، بیشترین اهمیت را در انتخاب شرکت مورد علاقه شما دارد. طرح درآمدزایی، شبکه سازی و برنامه های آموزشی در اولویت های بعدی قرار دارند.
    ج) ویژگی های مهم پلان درآمدزایی شرکت ( باز پرداخت) 

    در دنیای نت ورک مارکتینگ، همه گنج های حاصل از رنج، در پلان درآمدی خود را نشان می دهد. در پلان باز پرداخت پورسانت ( درآمدزایی ) به واسطه مدارک و اسناد، نحوه و میزان پرداخت پورسانت ها و پاداش ها به روشنی برنامه ریزی و نشان داده می شود. اصول و شرایط پرداخت در هر شرکت نت ورک، ویژگی های خاص خود را دارد و با سایر شرکت ها متفاوت است، به ویژه نحوه دریافت پورسانت توسط مشتریان فعال که مهمترین بخش آن است.
    از شرکت های نت ورکی که برای درآمد شما وعده های دروغین می دهند فاصله بگیرید.
    اگر نماینده شرکت ادعا می کند که در صورت انجام چندین ساعت کار در هفته، به میزان معینی درآمدزایی ایجاد می شود! تردید کنید، مگر اینکه با دلایل و مدارک کافی این ادعا را ثابت کند. شرکت های نت ورک مارکتینگ حرفه ای و سالم از دادن وعده های درآمدی اجتناب می کنند، چرا که ایجاد درآمد به فاکتورهای مهم دیگری بستگی دارد.
    آنچه می دانیم:
    شرکت های نت ورک مارکتینگ امروزه از طرح های ترکیبی بهره می برند. یعنی از دو طرح مختلف، بهترین قسمت های آن را با هم ترکیب می کنند تا پلانی مناسب، طراحی و ایجاد شود. این اقدام معمولا هم به نفع شرکت و هم به نفع توزیع کننده است.
  • پلان های درآمدی هر شرکت ویژه همان شرکت است و با پلان بقیه تفاوت دارد. از جمله: نحوه پاداش دهی و پرداخت کمیسیون، تعداد سطوح، عمق پلان و میزان پورسانت های هر بخش.
  • پلان های درآمدی بیش از سایر قسمت های نت ورک مارکتینگ مورد کج فهمی و فریب قرار گرفته اند.
    طرح های باینری ( Binary ) دو دویی، جفتی:
    در این نوع طرح ها، افراد سطح یک، تنها به تعداد دو نفر ( جفت ) و در دو طرف شما قرار می گیرند. در صورتی که بخواهید افراد بیشتری جذب کنید، باید آنها در سطح دو و به عنوان زیر مجموعه افراد سطح یک شما قرار گیرند.
    این طرح ها در صورتی که کالا یا خدماتی ارائه شود در شرایط مناسب می تواند طرح خوبی باشد. اما نقطه ضعف آنها، اصل تعادل در آنها است. چون در طرح باینری، دریافت کمیسیون منوط به ایجاد تعادل در حجم های فروش انجام شده در دو طرف یا دو بازوی توزیع کننده است. به عبارت ساده تر، در صورت برقرار نشدن تعادل در میزان فروش بین دو بازو، کمیسیونی شکل نمی گیرد و در اکثر مواقع به ازای کار سخت هیچ مزدی دریافت نمی شود.
    طرح های تک سطحی ( Uni-Level ):
    توزیع کنندگان در این نمونه از پلان می توانند به ازای هر سطح از پلان، کمیسیون دریافت کنند. تعداد سطوح معمولا محدود است، چون هر قدر تعداد سطح بیشتر باشد شرکت، یا باید پول بیشتری پرداخت کند و یا مجبور خواهد بود به هر سطح، میزان کمتری پورسانت پرداخت کند. اگر چه ممکن است پورسانت پرداختی برای همه سطوح از طرف شرکت متفاوت باشد، اما توزیع کنندگان در سطوح انتهایی و ابتدایی به یک اندازه پورسانت دریافت می کنند.
    طرح های چند سطحی ( Multi Level ) پلکانی:
    در این پلان ها، هر کدام از سطوح در سلسله مراتب باز پرداخت، از نظر رتبه، حجم پورسانت و حتی نام، با هم تفاوت دارند. بدین ترتیب که به هر سطح از پلان، درصد تخفیفی اختصاص داده می شود و توزیع کنندگان در آن رتبه می توانند برای خرید کالا از آن استفاده کنند.
    بنابراین هر قدر توزیع کننده، کالای بیشتری خرید کند و هر قدر افراد بیشتری در زیر مجموعه خرید کنند، او سریع تر می تواند به رتبه های بالاتر صعود کند. معمولا ارتقای رتبه در این پلان ها، با ساختن تعداد مشخصی بازو در زیر مجموعه و میزان فروش انجام شده در کل مجموعه انجام می شود. میزان تخفیف در هر سطح پلان متفاوت است و به سیاست های کمپانی بستگی دارد. در بعضی از شرکت ها ( از جمله شرکت فوراور لیوینگ آمریکا ) توزیع کنندگان در هر سطح به ازای معرفی کردن توزیع کننده و افراد جدید، پاداش جداگانه ای دریافت می کنند.
    طرح های ماتریکس ( Matrix ) اجباری:
    در طرح های ماتریکسی، وظیفه توزیع کننده پر کردن جاهای خالی در پلان، به واسطه معرفی توزیع کننده های جدید است. هرگاه جاهای خالی در هر سطح پر می شود توزیع کننده، ساختن ماتریکس جدید را آغاز می کند. پر کردن جاهای خالی معمولا توسط سیستم انجام می گیرد. چون همه توزیع کنندگان به فکر پر کردن جاهای خالی هستند، در عمل به طور ناخواسته، به آنها که فعالیت کمتری هم دارند کمک می شود و این یکی از بزرگترین مشکلات طرح ماتریکسی است. بنا بر این، توزیع کننده هیچ اختیاری از خودش برای تعیین مکان ورودی جدید ندارد. میزان درآمد در طرح ماتریکس از نظر عرض و عمق محدودیت دارد.
    ارزیابی پلان ها:
    آنچه در عمل در میان شرکت های نت ورک مارکتینگ اتفاق می افتد این است که هر شرکت می تواند یک طرح یا ترکیبی از چند طرح را ادغام نماید و طرحی پویا و جذاب ایجاد کند. مهم این است که توزیع کننده قبل از پیوستن به شرکت مورد نظر، طرح باز پرداخت را بطور دقیق و کامل بررسی نماید و معلوم کند که آیا طرح جوابگوی زحمات او خواهد بود؟ در این طرح، او چقدر درآمد دارد و چه موقع آن را کسب می کند؟ آیا از عهده مسئولیتی که در قبال طرح ایجاد می شود بر می آید؟
    دکتر زیگ زیگلار (Zig Ziglar) برای تشخیص یک طرح باز پرداخت متعادل، توصیه هایی به این شرح دارد:
  • درصد سود توزیع کنندگان به طور عادلانه پرداخت شود.
  • حجم خرید معقولی درابتدای ورود در نظر گرفته شود تا توزیع کننده بتواند به راحتی جزو فعالان شرکت محسوب شود.
  • به ازای وارد کردن هر توزیع کننده جدید، به آورنده، پاداش دهد تا تشویق شود.
  • برای توزیع کنندگان پاره وقت، ویژگی هایی در نظر بگیرد، چون آنها اکثریت تیم فروش را تشکیل می دهند.
  • برای توزیع کنندگان تمام وقت و قدیمی، پاداش هایی در نظر بگیرد تا از وفاداری آنها تقدیر شده باشد.
  • حجم خرید ثابت ماهانه ( Activation ) متعادل و معقول داشته باشد.
  • برای کسی که تازه به شرکت می پیوندد در بازه زمانی معینی پاداش در نظر بگیرد.
  • برای خرده بازارداران، درآمدی پیش بینی و پرداخت کند. خرده بازاردار به کسی گفته می شود که هدفش از پیوستن به نت ورک مارکتینگ کسب ماهانه درآمد ثابت و معین است.
  • میزان درآمد انفعالی برای بازاردار پیشکسوت یا حرفه ای به اندازه کافی باشد تا او را متعهد به کار کند و در شرکت نگه دارد.
  •  از توزیع کنندگان در زمان ورود به شرکت بخواهد که برای پرسش های زیر جواب عاقلانه بگیرند:
    – آیا پولی که شرکت به شما می پردازد صرفا برای  عضوگیری است یا برای معرفی مشتری هایی است که کالا یا خدمات خرید میکنند؟
    – آیا حجم خرید ثابت ماهانه معقول است؟ 
    – آیا زمان و میزان تلاشی که صرف کارتان خواهید کرد با درآمد کسب شده متناسب است؟ – آیا شرکت هر چند وقت یک بار طرح های تشویقی در برنامه هایش می گنجاند؟
    – آیا می دانید برای ارتقای سطح در شرکت دقیقا چه مراحلی را باید بگذرانید؟ 
    – آیا شرکت به طور شفاف به شما می گوید که در ازای چه میزان فعالیت شما در قبال زیر مجموعه تان، به شما پاداش می دهد؟ 
    – اگر قصد دارید کار نت ورک را به صورت تمام وقت و به عنوان شغل اصلی تان انجام دهید، آیا طرح باز پرداخت شامل ویژگی هایی هست که شما را به منافع بلند مدت شرکت علاقه مند کند؟
    – آیا حامی احتمالی و یا اعضای سازمان فروش به شما گفته اند که با پیوستن به شرکت چقدر درآمد خواهید داشت؟
    ویژگی های یک طرح بازپرداخت خوب:
  • خرده فروشی را افزایش می دهد.
  • ساز و کار دریافت پورسانت ناشی از خرده فروشی را روشن می کند.
  • توزیع کنندگان جدید در ابتدای ورود به سرعت به درآمد می رسند.
  • به رفتارهای صحیح و بلند مدت اعضا و توزیع کنندگان پاداش می دهد و این پاداش به واسطه سود دهی شرکت رشد می کند.
  • قابل رقابت با سایر پلان های موجود است.
  • نوع پرداخت پاداش در سراسر جهان یکسان است.
  • با تمام قوانین و مقررات کشورهای دارای مشتری منطبق است.
  • مراحل لازم برای واجد شرایط شدن و ورود به رتبه های مختلف پلکانی، ساده و شفاف شده است.
  • شرایطی را به وجود می آورد که توزیع کننده حرفه ای می تواند با فعالیت تمام وقت به درآمد انفعالی برسد.
  • رفتارهای صحیح را ترویج و تشویق میکند و قابل فهم است.
  • مفهوم واقعی برنده – برنده را برای مشتری، توزیع کننده و شرکت به ارمغان می آورد.
  • استراتژی های مشخص، برای جذب و هدایت مشتری، توسط توزیع کنندگان دارد.
  • علاوه بر ایجاد درآمد رسوبی برای راهبران و توزیع کننده های در حال رشد، برای تازه واردها درآمد نقدی و تشویق کننده دارد.
  • مسیر حرفه ای ساده و قابل فهم به توزیع کنندگان ارائه و همواره برای آنها میل به ارتقای رتبه ایجاد می کند.
    د) ویژگی های مهم آموزشی   

    بدون تردید می توان ادعا کرد که نت ورک مارکتینگ بدون آموزش به مقصود نمی رسد. رکن اصلی نت ورک مارکتینگ همانندسازی است و آموزش صحیح نیز ابزار اصلی برای همانندسازی است. شرکت مورد نظر شما باید توزیع کنندگان را از طریق تامین مطالب مفید آموزشی حمایت کند. مطالبی که محتوای آن به توزیع کنندگان می آموزد که چه کارهایی را  و چگونه انجام دهند تا بتوانند در طی مدتی معقول به موفقیت برسند.
    یادآوری این نکته بسیار مهم است که هدف اصلی برنامه آموزشی، انجام همانندسازی است. اصطلاحی که در محافل نت ورک مارکتینگ کاربرد وسیعی دارد. در واقع هدف شما باید این باشد که ورودی های جدید بعد از مدتی بتوانند تمام فعالیت های شما را عینا همانند خودتان و حتی بهتر از شما انجام دهند تا آنها هم بتوانند موفق شوند. 
    ویژگی های حقوقی و قانونی
           
    با توجه به اینکه در دو دهه قبل، شرکت های هرمی باینری در پوشش نت ورک مارکتینگ، مانند قارچ در فضای کسب و کار کشور وارد شدند، لزوم تحقیق درباره صلاحیت شرکت نت ورکر در ابتدای کار از منظر قانونی، داشتن مجوزها، عملکرد یا رزومه قبلی و نداشتن پرونده قضایی ضروری می نماید.    
         وجود قوانین شفاف در خصوص نحوه فعالیت شرکت های نت ورک مارکتینگ واقعی باعث می شود تا از این حرفه در برابر کسانی دفاع کند که می خواهند برای مقاصد خودخواهانه، عوام فریبانه و غیر قانونی از آن استفاده کنند.
    آژانس های ناظر 
    در همه جای دنیا، سازمان های ناظر، رسانه ها، دفاتر حمایت از مصرف کنندگان، از نزدیک و با دقت، ناظر فعالیت و عملکرد شرکت های نت ورک مارکتینگ هستند، لذا مشتریان با خیال آسوده می توانند مراودات، خرید و فروش خود را با شرکت های قانونی انجام دهند. شرکت های ناظر نه تنها از حقوق مصرف کنندگان، بلکه از حقوق شرکت های نت ورک مارکتینگ و توزیع کنندگان نیز دفاع می کنند.
    از شرکت هایی که عاملان و صاحبان آن، ادعا های عجیب و غریب و نامعقول، راجع به کالا یا خدمات شان می کنند باید واهمه داشت. بعضی از آنها با هوچی گری، درباره کالا و خدمات خود، فضای بسیار بدی به وجود می آورند، مثل ( درمان سرطان! ) یا ( افزایش طول عمر! ) یا ( افزایش قد! ). هرجا از این حرف ها شنیدید شک نکنید که بعد از مدتی سروکله قانون پیدا می شود.
    از طرف دیگر، در حال حاضر انجمن های مختلف و برخی از وب سایت ها، شرکت های نت ورک مارکتینگ را در سراسر جهان، به واسطه شاخص های ارزشمند، ارزیابی و هر سه ماه یک بار رتبه بندی خود را اعلام می کنند. به طور کلی می توانید برای بررسی جایگاه قانونی شرکت های نت ورک مارکتینگ، با کمک رسانه ها و اینترنت، از انجمن های مرتبط با نت ورک مارکتینگ چند سطحی و وب سایت های ارزیابی کننده کمک بگیرید.
    ذکر این نکته ضروری می نماید که قوانین و مقررات مصوب در هر کشور، معمولا ممکن است اندکی با بقیه متفاوت باشد.

انجمن فروش مستقیم 

 

شعبه اصلی انجمن در کشور آمریکا است. این انجمن، فهرست کاملی از اعضای خود را روی وب سایت اینترنتی DSA.com قرار داده است. البته همه شرکت های واجد شرایط در این انجمن، عضو نیستند. عضویت در این انجمن، هزینه مالی ندارد، اما شرط عضویت در آن، پذیرش اصول و ارزش های سفت و سخت اعلام شده از طرف انجمن است. نکته جالب این است که انجمن قبل از به عضویت در آوردن یک شرکت، به مدت حداقل یک سال، فعالیت های آن شرکت را زیر نظر می گیرد و پلان درآمدی، محصولات و محتوای وب سایت آنها را دقیقا بررسی می کند.
برای مثال یکی از شروط عضویت شرکت ها در انجمن این است که، اگر نماینده فعال، تا یک سال پس از خرید کالای شرکت، نتواند آن را توزیع کند، شرکت ملزم است که کالای مانده و فروش نرفته را، پس از کسر ۱۰ درصد از بهای خرید آن، مجددا از نماینده خریداری کند. این شرط به نفع نماینده است و آسیب مالی و خطر پذیری از این شرکت ها را به حداقل می رساند .

انجمن بین المللی بازارداری چند سطحی

این انجمن در سایت خود ( DSAIA.com ) فهرستی از اعضا، منابع بسیار مفید و لینک هایی به متخصصان معروف در کسب و کار نت ورک مارکتینگ، وکلا و مشاوران، را در اختیار مخاطبین قرار می دهد.

کمیته تجارت فدرال آمریکا:

برای مقایسه مفید شرکت هرمی باینری، دسیسه پونزی و شرکت نت ورک مارکتینگ واقعی کالا محور، این کمیته کمک بسیار مهمی به داوطلب می نماید.
FTC به طور مفصل توضیح می دهد که نت ورک مارکتینگ، روشی است برای فروش کالا و خدمات، از طریق توزیع کنندگان یا مشتریان فعال. توزیع کننده ورودی، فردی است که در امر توزیع کالا و خدمات شرکت و معرفی افراد فعال دیگر به شرکت، فعالیت می کند و از سود حاصل از فروش مستقیم و غیر مستقیم کالا و خدمات شرکت، کمیسیون یا پاداش دریافت می کند.
در صورتی که دسیسه های هرمی، ساختار صوری مشابه آنچه در بالا گفته شد، ولی با عملکرد کاملا متفاوت دارند. در واقع در شرکت های هرمی باینری، اعضای شرکت کننده، تنها در ازای عضوگیری یا وارد کردن دیگر اعضا پاداش می گیرند و عموما مسئله بازارداری و فروش واقعی کالا در میان نیست. به همین دلیل است که فعالیت شرکت های هرمی در دنیا و از جمله در ایران غیر قانونی و ممنوع اعلام شده است.

توصیه های کمیته FTC :

کمیته تجارت فدرال، در جهت شناسایی شرکت های نت ورک مارکتینگ واقعی، نکات زیر را توصیه می کند:

  • از هر شرکتی که تنها در ازای عضوگیری بیشتر، به شما کمیسیون می دهد دوری کنید.
  • از هر شرکتی که از توزیع کنندگان جدید می خواهد، در ابتدای ورود، بابت خرید فهرستی از اقلام گوناگون، هزینه گزافی بپردازند، دوری کنید.
  • از شرکت هایی که وعده درآمد های میلیونی و فروش کالاهای معجزه گر می دهند دوری کنید.
  • دسیسه های هرمی و حقه های پونزی ( Ponzi Schemes ) علاوه بر غیر قانونی بودن، طرح هایی بسیار فریبنده و جذاب هستند، چون عموما قادرند به معدود افرادی که زودتر از بقیه وارد شده اند، پولی هنگفت برگردانند، اما هر دو، محکوم به شکست و نابودی هستند، چون هیچ طرحی قادر نیست تا ابد به عضوگیری ادامه دهد.

دسیسه های پونزی :

در این شرکت ها، سودهایی که به سرمایه گذاران برگردانده می شود، از بهره های متعارف در بازار به طور غیر عادی بالاتر می رود. در این طرح ها، به جای آنکه سودی که از فعالیت اقتصادی واقعی به دست آمده باشد را به سرمایه گذاران پرداخت کنند، از پول خودشان، یا از پول دیگر سرمایه گذاران جدیدتر، به آنها سود پرداخت می کنند.

یک سرمایه گذاری فریب کارانه یا حقه پونزی، شباهت بسیاری به دسیسه های هرمی دارد، زیرا حول محور عضوگیری دائمی عمل می کند. بانی طرح، معمولا کالایی برای فروش ندارد و به سرمایه گذارانی نیز که اعضای جدید وارد می کنند، هیچ کمیسیونی پرداخت نمی کند، اما پول هنگفتی را از انبوهی از مردم جمع می کند، به آنها وعده سود برگشتی هنگفت ( بعد از مدتی کوتاه از سرمایه گذاری ) می دهد، در حالی که اساسا هیچ گونه فرصت سرمایه گذاری واقعی در این میان وجود ندارد. طراح در واقع از پول اعضای جدید الورود استفاده می کند تا دین خود را به اعضای قدیمی تر ادا کند.

دایره کسب و کار بهتر
( Better Business Bureau )

با مراجعه به وب سایت اینترنتی این مرکز به نشانی BBB.com می توانید اطلاعات زیادی کسب کنید، اخبار و اطلاعات مهم راجع به شرکت های نت ورک مارکتینگ بدست آورید. این مرکز به مصرف کنندگان و شرکت ها، اطلاعات مفیدی ارائه می کند تا بتوانند در تصمیم گیری برای انتخاب فعالیت تجاری شان مطمئن باشند. متون ارزشمند عام المنفعه، اطلاعات مفید در مورد شرکت های متقلب و دسیسه های هرمی در این وب سایت به وفور دیده می شود. BBB در واقع، حمایت از مصرف کنندگان را سرلوحه خود میداند.
مزیت عمده دیگر این نهاد آن است که می توانید از آنها جویا شوید که آیا شکایاتی علیه شرکت مورد بررسی ثبت شده است یا خیر. البته ثبت شکایت به خودی خود ملاک قضاوت نخواهد بود، چون ممکن است دوستانه و یا در مسیر رضایت و اکرام مشتری بر طرف شده باشد اما اگر لیست شکایات، بلند بالاست حرف دیگری است.

ویژگی های فردی، ارزش ها و توانایی شما

 

رندی گیج ( Randy Gage ) در کتاب “از ام وی تا زامبی ها” ( ترجمه جناب استاد مقیم اسلام ) در این باره به شکل زیبایی حق مطلب را این گونه ادا می کند!
شما باید تصمیم بگیرید که هدف اصلی شما از ورود به این کسب و کار چیست؟

  • آیا فقط علاقه دارید که کالای شرکت را رایگان تهیه کنید
  • آیا می خواهید به واسطه فعالیت، قسط های خود را پرداخت کنید
  • آیا به دنبال آزادی مالی کامل و استقلال تان هستید.
    بدون تردید برای رسیدن به هدف هایتان، اینکه در طول مسیر دلسرد نشوید و تلاش شما با موفقیت همراه باشد، لازم است هدف خود را به شکل صریح تعیین کنید، هدفی منطقی،مقدس، قابل دسترس، قابل اندازه گیری. شرط موفقیت شما در رسیدن به رویاهایتان، برنامه ریزی است.
    نوشتن چند جمله کوتاه از چرایی خودتان، به شما کمک می کند، روی آنچه که می خواهید تمرکز کنید و احساسات خودتان را با دلیل انجام این کار مرتبط سازید. شک نکنید که چنین کاری، انگیزه لازم را در زمان چالش های پیش رو، برای شما ایجاد می کند. باعث می شود که همچنان اهداف خود را غربال و خاک روبی کنید، اشتیاق سوزان خودتان را کشف کنید. این اشتیاق سوزان، به شما کمک می کند تا در مراحل حساس ابتدایی توسعه کارتان، وقتی که میزان چالش ها از درآمدتان بیشتر به نظر می رسد، متمرکز و با انگیزه باشید. این راز خود انگیزشی شماست. رندی گیج ادامه می دهد:
    من باور دارم که یک فرد معمولی، به شرط تبعیت از سیستم صحیح، می تواند در عرض ۲ تا ۴ سال، در این کسب و کار به استقلال مالی برسد. او به عنوان توصیه می فرماید: با همسر و پشتیبان خود رویا سازی کنید، رویا و اشتیاق هایی که روزگاری داشته اید و احتمالا در جایی از مسیر زندگی، آنها را کنار گذاشته اید را بیدار کنید.
    گاهی اوقات ما آنقدر درگیر روزمرگی هستیم که دیگر یادمان می رود که به رویاهایمان نگاهی بیاندازیم.

آیا نت ورک مارکتینگ به درد شما می خورد

جا دارد ابتدا مثال بسیار زیبای کیت شرایتر (Keith Schreiter ) را در کتاب “چرا بازاریابی شبکه ای ؟” برایتان نقل کنم:
کیت می نویسد: همه ما هر روز بازارداری شبکه ای انجام می دهیم، فقط بابت این کار پول نمی گیریم. ما به دیگران پیشنهاد می کنیم که به فلان رستوران بروند، به فلان آلبوم موسیقی گوش دهند، فلان فیلم را ببینند، برای فلان تفریح و مسافرت، به فلان شهر و فلان روستا بروند. پیشنهاد دادن و تبلیغ کردن در خون ماست. طبیعت انسان این است که پیشنهاد دهد. معنای این حرف، آن است که همه، هر روز بازارداری را انجام می دهند، اما تاکنون بابت آن هزینه ای دریافت نکرده اند، پس چرا این فرصت را قدر ندانیم و به خوبی آن را بررسی نکنیم؟
می توانیم از این پس، بابت این شکل از کارمان پول بگیریم و یا آن را رایگان انجام دهیم. انتخاب یا خود ماست.
ریچارد کوئک (Richard Quek ) در کتاب ( رموز موفقیت در بازارداری شبکه ای ) در اهمیت پرسش مورد بحث می نویسد:
همه می توانند در نت ورک مارکتینگ وارد شوند، اما لزوما همه افراد در آن موفق نمی شوند. افراد موفق آنهایی هستند که ویژگی و پتانسیل درآمدی نت ورک مارکتینگ را درک می کنند و حاضرند بهای این موفقیت را بپردازند. آنها در این راه، دل به دریای موانع و مشکلات می زنند. چنین افرادی میل وافری به موفق شدن و پشتکار فراوانی دارند. آنها کسانی هستند که اجازه نمی دهند دیگران رویای آنها را بدزدند.
دکتر زیگ زیگلار (Zig Ziglar ) در کتاب “از سیر تا پیاز بازارداری شبکه ای” می نویسد:

میزان کارآمدی نت ورک مارکتینگ برای شما در یک کلام خلاصه می شود “خواست شما”
نت ورک مارکتینگ فقط با خواست و میل درونی شکوفا می شود. خواست هر فرد، مثل خود شما، برخوردار شدن از زندگی بهتر، حقوق بیشتر، شغل بهتر و یا شغلی است که بتواند تغییری در زندگی او ایجاد کند.
او در ادامه می نویسد: همه ما تقریبا چیزهای مشابهی در زندگی مان می خواهیم: خوشی، سلامتی، موفقیت، امنیت، دوستان خوب، آرامش ذهنی، روابط خوب خانوادگی و …
حرفه نت ورک مارکتینگ می تواند همه این خواسته ها را برآورده کند.
یکی از ویژگی های هیجان انگیز نت ورک مارکتینگ این است که افراد به خاطر سختی های آن، بسیاری از توانایی های بالقوه شان را آزاد کرده و رشدی باورنکردنی دارند. اگر قصد موفق شدن دارید باید تغییرات لازم برای هدف را در خودتان ایجاد کنید و به آن کسی تبدیل شوید که شایسته موفقیت است:

  • فنون و روش های لازم برای پیشرفت در هر کاری را بیاموزید.
  • دارای حداقل میانگین هوشی باشید.
  • ذهنتان را روی کاری که انجام می دهید متمرکز کنید.
  • در یادگیری تلاشی جدی به خرج دهید.
  • ذهنتان را روی تبدیل شدن به فردی شایسته و مناسب و مشتاق انجام کار صحیح، متمرکز کنید.
    زیگ زیگلار در ادامه، شرایط لازم برای موفقیت و ورود در نت ورک مارکتینگ را این گونه بیان می کند:
    ۱) در بین انبوه ویژگی های شخصیتی، فهرستی از صفاتی را بنویسید که فکر می کنید واجد آنها هستید.( مورد اعتماد، ساعی، جدی، مهربان، ثابت قدم، صادق، باهوش، متعهد، خوش بین، خوش قول، آموزش پذیر، مشوق، متواضع، پرشور، خلاق، با سرعت عمل، رازدار، صرفه جو، دور اندیش، منصف و … ) این فهرست از اهمیت بالایی برخوردار است، آن را به دقت تجزیه و تحلیل کنید. به دنبال صفاتی بگردید که صادقانه احساس می کنید در شما وجود دارند.
    ۲) باید فهرستی از خواسته های واقعی و قوی داشته باشید. در این صورت، اگر بخواهید نت ورک مارکتینگ برایتان موثر واقع شود احتمال موفقیت تان بیشتر خواهد بود.باید نگرشی مثبت در مورد نت ورک مارکتینگ در خود ایجاد کنید، حتی اگر آن طور که می خواهید نتیجه ندهد. همچنین باید به خودتان و کالاها و خدمات ارائه شده اعتقاد داشته باشید.
    ۳) باید مانند یک تاجر فکر کنید. یعنی کار را از خودتان بدانید، نه مثل یک کارمند
    ۴) باید شما بخواهید، اگر به شدت خواهان رسیدن به خواسته هایتان هستید، باید با کمال میل، هر کاری را که برای خواسته هایتان لازم است انجام دهید. در نت ورک مارکتینگ موفقیت کسی را تضمین نمی کنند. هیچ راز نهفته ای در کار نیست، نزد کسی نیست و خریدنی هم نیست. حداقل یک دلیل یا انگیزه قدرتمند لازم است . دلیل و خواسته ای قوی و محکم
    ۵) باید نگرش شما صحیح باشد. بیشتر کارهایی که انجام خواهید داد و تغییراتی که ایجاد می کنید، بستگی کامل به نگرش ذهنی شما خواهد داشت. افرادی که معمولا یک قدم جلوتر از دولت و اغلب دوقدم جلوتر از قانون هستند، همیشه به دنبال یک معامله خوب یا پول مفت هستند. این افراد هرگز به جایی نمی رسند، چون نگرش آنها بر روی آب بنا شده است. چون اقدامات لازم برای ساختن یک زندگی غنی تر و بهتر را انجام نمی دهند. موفقیت و خوشبختی اتفاقی نیست، اختیاری است.
    ۶) نظام باورهایتان باید مستحکم باشد:
    اگر اعتقاد قرص و محکمی داشته باشید ( از جمله: اعتقاد به خودتان، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید و به شرکت تان ) آنگاه نت ورک مارکتینگ جواب زحمتتان را می دهد. افرادی که اعتماد به نفس ضعیفی دارند، به جای اینکه مسئولیت کارهایشان را خودشان بر عهده بگیرند، تقصیرها را گردن دیگران یا سایر عوامل می اندازند.
    ۷) باید بدانید چه چیزهایی را دوست دارید و چه چیزی از زندگی می خواهید، یعنی چیزهایی که به شما انگیزه عمل کردن بدهد، مانند:
  • آزادی و استقلال مالی
  • صاحب کار خانگی شدن
  • رئيس خود بودن
  • وقت خود را در اختیار داشتن
    ۸) باید به دنبال درآمد اضافی باشید . مدت زمانی که کار می کنید مهم نیست، اگر با تمام وجود نیاز به درآمد اضافی را حس کرده اید، نت ورک مارکتینگ برای شما نتیجه می دهد.
    ۹) باید بخواهید که از دیگران بیاموزید: از نت ورک مارکتینگ کسی بدون اینکه در محضر بقیه زانو بزند و آموزش های لازم را ببیند، موفقیتی کسب نمی کند. از طرفی هیچ شرکت نت ورکر انتظار ندارد که شما به تنهایی بتوانید تجارت تان را بسازید.
    ۱۰) باید بابت حصول نتیجه، برای هدفتان هزینه کنید: هر تجارتی برای خود هزینه هایی دارد. مثل سرمایه گذاری اولیه برای هزینه تامین لوازم، کتابچه ها، کالاهای شرکت، شرکت در سمینارها، سفرهای کاری. همچنین هزینه کردن وقت و انرژی و توانایی برای رسیدن به هدف
    ۱۱) باید شخصیت مناسب داشته باشید.
  • اشتیاق سوزان
  • عطش زیاد برای ایجاد تغییر و تحول در زندگی
  • اهل عمل، با انگیزه، پر تلاش
  • متواضع، واقع بین ، امیدوار

۱۲) نباید نت ورک مارکتینگ را کار کارمندی بدانید. چون در نت ورک مارکتینگ رئيس ندارید، مجبور نیستید در مکان و زمان معینی برای مافوق تان کار کنید. کار کسل کننده نخواهد بود. خودتان تصمیم می گیرید که چه کاری و چه طور آن را انجام دهید. باید به چشم تجارتی که از آن خودتان است به آن نگاه کنید و نه به عنوان یک حرفه یا سرگرمی. باید منضبط و مدیر باشید. مسئولیت تمام امور بر عهده خود شماست و البته در اینجا کسی برای شما قهوه نمی ریزد!!
۱۳) باید ذهنیت خود را از ارزش های چارک کارمندی به ذهنیت ارزش های سرمایه گذاری و ثروت مندی تغییر دهید.

اگر به منبع درآمدی تان، که حقوق پایان ماه و یا حقوق بازنشستگی است، قانع هستید، شما نگرش کارمندی دارید.
اگر به کار در یک شرکت بزرگ و بنابراین به امنیت شغلی آن دلخوش هستید، اگر هر روز با زنگ ساعت بیدار می شوید، اگر همیشه به دنبال محاسبه اضافه کاری و مانده مرخصی استحقاقی تان هستید شما ذهنیت کارمندی دارید .
اگر به رهایی مالی فکر می کنید، اگر دوست دارید که کنترل زندگی و سرنوشت تان را به دست بگیرید، اگر می خواهید کاری را انجام دهید که دوست دارید، اگر می خواهید ثروتمند باشید و ثروتمند زندگی کنید، ذهنیت یک کار آفرین و سرمایه گذار دارید.

 فروش مستقیم ( Direct Selling )

آخرین تعریفی که این انجمن برای فروش مستقیم ارائه کرده، بدین شکل است:

فروش مستقیم (Direct selling) مدلی از کسب و کار است که فرصت های کار آفرینی را به افراد ( به عنوان پیمانکاران مستقل در بازار ) ارائه می دهد. این کسب و کار، کاملا با فروش کالا و خدمات، در یک مکان ثابت خرده فروشی تفاوت دارد و به روش فرد به فرد و از طریق همایش خانگی و یا آنلاین صورت می گیرد.

شرکت فور اور لیوینگ، رسالت اصلی خود را بر اساس حمایت از حقوق مصرف کننده قرار داده، چون استانداردهایی فراتر از مقررات تصویب شده در DSA و FTC برای خود وضع کرده است و همچنین خود را متعهد به اجرای کدهای اخلاقی در استانداردهایی کرده است که برای تعامل سازنده بین مصرف کنندگان و فروشندگان طراحی شده اند.

فروش مستقیم از دیدگاه DSA

 فروش مستقیم (Direct selling) مدلی از کسب و کار است که بر مبنای فروش فرد به فرد و از طریق برپایی همایش، ملاقات و یا به صورت آنلاین انجام می گیرد.

ویژگی های مهمی که DSA برای فروش مستقیم در نت ورک مارکتینگ برشمرده است:

– پاداش بر مبنای فروش پرداخت می شود. یعنی فروش شخصی یا فروش به افراد دیگر سازمان

– فروشندگان در فروش مستقیم، به نام های توزیع کننده، نماینده مستقل، مشاور مستقل نامیده می شوند و به شکل های متفاوتی در نت ورک مارکتینگ و در قالب پلان درآمدی فعالیت دارند. مثلا:

۱_خرید محصولات و خدمات برای استفاده شخصی

۲_فروش محصولات به افراد نزدیک و دور

۳_فروش محصولات در سازمان فروش

۴_معرفی مصرف کنندگان به شرکت و یا سازمان فروش

 تفاوت شرکت نت ورک مارکت های واقعی و شرکت های هرمی باینری (دسیسه های هرمی) از دیدگاه DSA

شرکت نت ورک مارکت واقعی :

۱_ از طریق ایجاد رقابت سالم در فروش، ارائه محصولات و خدمات با کیفیت، ایجاد یک منبع درآمد رو به افزایش، برای اعضای فعال خود، پویایی را در بازار ایجاد می کند.

۲_ اطلاعات دقیق در مورد شرکت، محصولات شرکت، پلان درآمدی و اینکه یک فرد به عنوان عضو فروشنده چه توقعاتی می تواند از محصولات و خدمات شرکت داشته باشد را ارائه می کند.

۳_ محصولاتی را ارائه می کندکه جایگاه رقابتی در بازار دارند و توسط مصرف کننده نهایی خریداری می شوند .

۴_ فروشندگان و اعضای فعال را ملزم به خرید حجم معقولی از کالا ( برای ارتقا در پلان درآمدی ) می کند و سیاست های مشخص و شفافی را برای پس گرفتن ( جهت پیشگیری از انباشته سازی ) کالا دارد.

۵_ مبنای پرداخت پاداش (پورسانت) در ابتدا بر اساس، فروش محصولات یا خدمات به مصرف کننده نهایی است. سپس پاداش می تواند به فروش شخصی و فروش زیرمجموعه نیز تعلق گیرد.

۶_ فروشندگان، زمانی را به توصیف دقیق این حرفه اختصاص می دهند و زمانی کافی نیز برای مشتریان احتمالی، برای تصمیم گیری در نظر می گیرند.

۷_ رسالت اصلی شرکت نت ورک مارکت، برای فروش مستقیم، بر مبنای حمایت از حقوق مصرف کنندگان قرار گرفته است.

 کمیسیون تجارت فدرال ( Federal Trading Commission)

این کمیته به افرادی که به عضویت در شرکت های نت ورک مارکت ممتاز و فعال در می آیند، توصیه کرده است که قبل و بعد از همکاری بررسی های دقیقی انجام دهند. همچنین قوانینی را برای شرکت ها وضع کرده است، از جمله اینکه شرکت ها را ملزم می کند که درآمد حقیقی بالقوه خود را آشکار سازی کنند تا از این طریق از حقوق مشتریان حفاظت شود.

– شرکت نت ورک مارکت نباید با محور اصلی افزایش تعداد توزیع کننده فعالیت کند، بلکه باید محور فعالیت براساس فروش کالای با کیفیت باشد. در غیر این صورت این فعالیت، به شرکت های غیر قانونی هرمی شباهت خواهد داشت، که فروش کالا بیشتر به توزیع کننده صورت می گیرد تا به مصرف کننده نهایی. این سرپوشی برای قانونی جلوه دادن فعالیت شرکت است. نتیجه چنین فعالیتی در نهایت، زیان مالی برای اکثریت مشارکت کنندگان خواهد بود.

– شرکت نت ورک مارکت باید خرید حجمی معین و منطقی از کالا را – به عنوان شرط ادامه فعالیت   در شبکه سازی – برای اعضای خود تعیین کند. در غیر این صورت، اعضا بدون کسب هیچ گونه درآمد، با انباری از محصولات مواجه می شوند که برای خرید آن، قبلا از طرف کمپانی تحت فشار قرار داده شده اند.

– اگر شما به فکر فعالیت در یک شرکت نت ورک مارکت ارزشمند هستید، بهتر است به دنبال پاسخ به سئوالاتی باشید، از قبیل:

– شرکت چه محصولاتی می فروشد؟
– سابقه فعالیت شرکت چگونه است؟

– آیا شواهدی وجود دارد که شرکت به شکایاتی که از محصولات صورت گرفته، رسیدگی کرده است؟

– آیا محصولات به شکل رقابتی قیمت گذاری شده اند؟

– آیا در قوانین شرکت، تعهدی برای داشتن حداقل فروش ماهیانه، برای رسیدن به پورسانت وجود دارد؟

– آیا شرکت، شما را ملزم می کند تا برای دست یابی به پورسانت، توزیع کنندگان جدیدی را جذب کنید؟

اگر تصمیم گرفتید یک توزیع کننده نت ورکر شوید، شما قانونا در برابر ادعاهایی که در مورد شرکت می کنید و همچنین محصولاتی که معرفی می نمایید، در برابر مصرف کننده یا خریدار مسئول هستید. حتی اگر ادعاهای مطرح شده از جانب شما، همان ادعاهای مطرح شده در بروشور تبلیغاتی شرکت باشد، باز هم شما در برابر تکرار آن ادعاها مسئولید. پس صحت ادعاهای مطرح شده، در مورد کارآیی محصولات را، قبل از تکرار آنها برای مصرف کنندگان و مشتریان احتمالی، به دقت بررسی کنید.

– در هنگام جذب توزیع کنندگان جدید، شما در قبال ادعاهایی که در مورد درآمد بالقوه توزیع کنندگان مطرح می کنید مسئول هستید. بنا بر این، از دادن وعده های غیرواقعی خودداری کنید.

– از هر گونه طرحی که مبنای پرداخت پورسانت آن، تعداد توزیع کنندگان جدید باشد دوری کنید.

– نسبت به طرح هایی که از توزیع کننده های جدید می خواهد، که محصولات گران قیمت و لاکچری را خریداری کنند هوشیار باشید. این ها همان دسیسه های هرمی هستند با سرپوش فروش محصول.

– نسبت به طرح هایی که ادعا می کنند، شما از طریق رشد مداوم زیرمجموعه تان (همان تعداد توزیع کننده که شما جذب می کنید) به درآمد خواهید رسید، محتاط باشید.

– نسبت به طرح هایی که ادعا می کنند محصولات معجزه گر را می فروشند و یا وعده درآمد خیلی زیادی می دهند، هوشیار باشید. هنگام مواجهه با چنین افرادی، از آنها بخواهید که ادعایشان را ثابت کنند.

– در جلسات معارفه کار و یا دیگر وضعیت هایی که تحت فشار قرار دارید، نه پرداختی انجام دهید و نه قراردادی امضا کنید. از طرف مقابل، برای فکر کردن و تصمیم گیری زمان بخواهید و پس از مشورت با افراد متبحر تصمیم بگیرید.

 

تاریخچه نت ورک مارکتینگ در جهان:

 

شایسته است که یک راست به سراغ Am way برویم!!
اولین کمپانی که بطور رسمی فعالیت بازارداری شبکه ای را شروع کرد، کمپانی ویتامین کالیفورنیا (california vitamins) بود که نام خود را در سال ۱۹۳۹ به نوترالایت (Nutralite) تغییر داد. این شرکت، امروزه محصولات خود را از طریق کمپانی ام وی ” Am way ” به فروش می رساند.
جالب است بدانیم که در هشتاد سال پیش، مدیران شرکت ویتامین کالیفورنیا دریافتند که تمام نمایندگان جدید فروش آنها، دوستان نزدیک و یا اعضای خانواده نیروهای فعلی آنها هستند!

دلیل اول این پدیده آن بود که آنها محصول را به قیمت عمده می خواستند. دلیل دوم اینکه، ایجاد تیم فروش متشکل از تعداد زیادی از افراد که محصول کمی می فروشند آسان تر از یافتن چند سوپر استار است که بتوانند مقدار زیادی محصول را به فروش برسانند.
بنابراین آنها این دو ایده را با هم ترکیب، و ساختار « فروش مبتنی بر پاداش » را طراحی کردند. در این ساختار، نیروهای فروش تشویق می شدند که از بین مشتریان راضی خودشان، نمایندگان فروش جدیدی را به شرکت معرفی کنند. بسیاری از نمایندگان جدید، دوست یا فامیل فروشندگان قبلی بودند و آنها نیز به نوبه خود حق داشتند که محصولات و این فرم نمایندگی را به دیگران معرفی کنند. بدین ترتیب شبکه فروش به شکل تصاعدی رشد می کرد و شرکت در ازای فروش محصولات خود توسط شبکه فروش به آنها پاداش می داد. به این صورت بازارداری شبکه ای متولد شد. شرکت ویتامین کالیفورنیا بعدا نام خود را به ( Nutralite Food Supplement Corporations ) تغییر داد.
در سال ۱۹۵۹ دو تن از نمایندگان فروش شرکت نوترالایت بنام های Rich Devos و Jayvan Andel شرکت Am way را با عنوان “روش آمریکایی برای فروش محصولات” تأسیس کردند.
(American Way Of Marketing Products)
این شرکت (Am way) آمریکایی از تکنیک های بازارسازی شبکه ای استفاده می کند و مبادرت به فروش انواع محصولات سلامتی، زیبایی و لوازم بهداشتی در منزل می نماید. سپس محصولات شرکت به جواهرات، لوازم الکترونیکی، مکمل های غذایی، تصفیه آب، تهویه هوا، لوازم آرایشی و بیمه گسترش داده شد.
در سال ۱۹۷۴ پلان شرکت به عنوان فعالیت هرمی ( Pyramidal ) شناخته شد! و از ادامه فعالیت آن در آمریکا جلوگیری شد. Am way به منظور رفع اتهام از خود، به مدت چهار سال، میلیون ها دلار برای هزینه های قانونی پرداخت کرد. در نهایت در سال ۱۹۷۹ میلادی FTC “کمیسیون تجارت فدرال آمریکا” (Federal Trading Commission) رأی داد که Am way یک شرکت هرمی Pyramid نیست و منافع آن از فروش محصولات حاصل می شود و نه صرفا از عضوگیری و پرداخت پورسانت.
درنتیجه FTC از آن پس، نت ورک مارکتینگ را به عنوان یک سیستم قانونی توزیع و موثر معرفی کرد.
ام وی در سال ۲۰۰۶ با رتبه ای بالا در بین بزرگترین شرکت های خرده فروشی «Retailing» دنیا دسته بندی شد و در سال ۲۰۱۲ با رتبه ۲۵ در بین بزرگ ترین شرکت های خصوصی در آمریکا درخشید.
در حال حاضر Am way در بیش از ۵۰ کشور دنیا نمایندگی و در بیش از ۸۰ کشور دنیا مشتری های خود را دارد. از همان سال ها، با قانونی شدن نت ورک مارکتینگ و در کنار آن پیدایش بستر اینترنت، نت ورک مارکتینگ وارد فاز جدیدی شد و به سرعت در میان شرکت های مختلف دنیا رواج پیدا کرد.
هم اکنون هزاران شرکت در جهان، فعالیت خود را در زمینه نت ورک مارکتینگ آغاز کرده اند و بنا به آمار، بیش از دو درصد مردم جهان، این تجارت را شغل اصلی خود قرار داده اند.


تاریخچه نت ورک مارکتینگ در ایران:

مانند بیشتر نابسامانی های فعلی، شرح واقعه موجود در ایران حکایت از این دارد که نت ورک مارکتینگ در ابتدای ورود و معرفی، به شکل صحیح آن وارد کشور نشده است. معرفی کننده ها در ابتدا، ادعای فعالیت بر اساس نت ورک مارکتینگ واقعی و صحیح داشته اند، اما در ادامه به فعالیت هرمی یا pyramidal پرداخته اند. بدین معنی که آنها محصول خاصی را بازارسازی نکرده ( اولین ویژگی مهم یک شرکت نت ورک مارکتینگ واقعی ) و صرفا پلان های درآمد زایی را تبلیغ می کردند ولی محصول واقعی ارائه نکردند.
در سال 1379 شمسی ( 2000 میلادی ) فعالیت شرکت gold qoast در ایران آغاز شد. به دنبال شروع فعالیت اعضای این شرکت در کشور، شرکت های دیگری با نام های مختلف پا به میدان نهادند، اما نقطه مشترک آنها فعالیت هرمی بود و محصول نقش چندانی در فعالیت آنها بازی نمی کرد. تنها نتیجه این فعالیت ها بر باد رفتن پول عده ای از مردم بود.
از سال 1383 و با افزایش شکایت های مردمی، مبنی بر متضرر شدن توسط شرکت های مذکور، دولت وقت پس از غیبت طولانی، شروع به انجام تبلیغات منفی و نشان دادن ماهیت واقعی این شرکت ها نمود و برخورد های قانونی با برخی از شرکت های هرمی از جمله گلد کوئست انجام گرفت، اما فعالیت این گونه شرکت ها به صورت محدودتر و مخفی تر ادامه یافت و تا کنون نیز ادامه دارد.
در سال 1386 شرکت های دیگری با نام های مختلف پا به میدان گذاشتند که عملا فعالیت شان بازی با پول مردم بود (money game) و بستر اینترنت در کشور به آنها کمک شایانی کرد. با هر برخورد دولت، این شرکت ها تغییر نام می دادند و با نام دیگری فعالیت خود را شروع می کردند.
پس از آن دولت در سال های بعد دریافت که تنها راه مبارزه با شرکت های هرمی، ایجاد یک بستر سالم، قانونی و شرعی برای فعالیت های شرکت های نت ورک مارکتینگ واقعی و محصول محور است. در اساس نامه تدوین شده، تمام ایرادهای اقتصادی، قانونی و شرعی برطرف گردید تا نت ورک مارکتینگ بتواند به شکل سالم رشد کند.
بر همین اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت های نت ورک مارکتینگ را ملزم به اخذ مجوز نمود. بنابر این در حال حاضر شرکت های نت ورکی فعال در کشور باید الزاما دارای مجوز های قانونی معتبر از وزارت مذکور و پروانه با تاریخ انقضای مناسب باشند.